Restaurant Vermeer wint Global Real High Tea Challenge

15-10-2014

Op 13 oktober streden Nederlandse teams tegen elkaar in het Miele Inspirience Centre te Vianen voor een ticket voor de finale van de Global Real High Tea Challenge. Het team van Restaurant Vermeer uit Amsterdam heeft deze editie van de Nederlandse thee-competitie gewonnen en wint hiermee een zevendaagse rondreis door Sri Lanka en een deelname aan de Global Real High Tea Challenge in Sri Lanka in 2015. Ook krijgt het winnende recept een plekje in het Dilmah High Tea receptenboek. Vorig jaar won het Amstel Hotel Amsterdam, wat hun als eerste een plekje gaf in de internationale finale in 2015.

Real High Tea Challenge

De Real High Tea Challenge van het Sri Lankaanse theemerk Dilmah is een zoektocht naar de ultieme high tea en bestaat sinds 2007. De challenge daagt chefs wereldwijd uit om thee als ingrediënt te gebruiken (Tea Inspired Cuisine) en in food matches (Tea Pairing). De deelnemers van deze editie waren NH Grand Hotel Krasnapolsky, Bar Restaurant Mystique, Double Tree Amsterdam, Grand Hotel Karel V en Restaurant Vermeer (Barbizon Palace). De teams waren samengesteld uit een culinaire chef en een food & beverage medewerker. De dag werd gepresenteerd door patissier Hidde de Brabander.

De jury

De drie-koppige jury bestond uit Bernd Uber, Dilhan Fernando en Robert Schinkel. De heren letten niet alleen op de presentatie van de High Tea, maar beoordeelden ook de algemene kennis van thee, de invloed van de oorsprong, de smaak van verschillende theesoorten, het zetten van de perfecte kop thee en het gebruik van duurzame en lokale ingrediënten.

Website: Dilmah Real High Tea Challenge

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.