Tante Kee | Klaar voor de toekomst

9-5-2017

Tante Kee is inmiddels alweer een maandje open, vandaag was het de beurt aan ons om de kookkunsten van de onlangs aangestelde chef Bobby Rust te ervaren. Het restaurant heeft een complete metamorfose gekregen en met Bobby gaat het restaurant voor een upgrade van de culinaire koers van het restaurant.

Interieur van Tante Kee 2.0

Het restaurant is door eigenaren Kim Edwards en Raymond Reeb onherkenbaar vernieuwd, net als het terras, logo en de huisstijl. Tante Kee 2.0, zoals de eigenaren het resultaat zelf noemen, is een mix van de lange traditie van het pand (al sinds 1930 een restaurant) en stijl. ‘Een bezoek aan Tante Kee blijft een avondje uit, maar wel voor iedere doelgroep.’

De belangrijkste verandering is dat alle tafels nu uitzicht bieden op het water. Daarvoor zijn de toiletten, die feitelijk op de mooiste plek in het pand gevestigd waren, verhuisd naar de ruimte die voorheen dienst deed als tuinkamer. Ook de entree en de bar zijn verplaatst. De bar is nu letterlijk het hart van de zaak en de ingang is aan de andere kant van het pand. Daarvoor is een glazen portiek gerealiseerd. De ruimte die voorheen dienst deed als entree, is geschikt gemaakt voor private dining en groepen.

Bobby Rust

Ook het aanstellen van nieuwe chef Bobby Rust (werkte eerder bij Ron Gastrobar en Bridges) brengt een aantal veranderingen met zich mee. Raymond Reeb zal niet meer elke avond zelf achter de pannen staan en zich meer aan de voorkant laten zien, al stond dit in eerste instantie niet in de planning. “Na het vertrek van twee van onze chefs waren we op zoek naar een nieuw chef de partie. Toen Bobby op ons pad kwam kregen we opeens deze optie erbij”, aldus Kim. “Raymond zal zich meer bezighouden met het managen van het restaurant en een soort schakel worden tussen restaurant en keuken. Ik trek hem graag aan zijn jasje als we gasten hebben die meer willen weten over de gerechten.”

Een nieuwe chef brengt ook zijn eigen kookstijl met zich mee, de eerste menukaart is inmiddels gemaakt in samenwerking met Raymond. De invloeden van de nieuwe chef zijn hier dan ook in zichtbaar. Niet teveel ingrediënten, niet teveel smaken. Puur en eenvoudig. Bobby: “Ik hou van eenvoudig koken, drie á vier ingrediënten op het bord en daar de volledige aandacht voor. De luxe om met 20 koks hier te staan hebben we niet. Uiteraard maken we gebruik van Hollandse producten maar ik hou er zeker van om ook met buitenlandse ingrediënten te werken.”

Tante Kee

Kim Edwards en Raymond Reeb zijn sinds 2003 de eigenaren van Tante Kee. Het restaurant is gevestigd op Kaageiland en doet al sinds 1930 dienst als horecagelegenheid. De ondernemers zijn aangesloten bij restaurantvereniging JRE Nederland.

Website: Tante Kee

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.