Tante Kee | Na verbouwing van drie maanden weer open

18-4-2017

Tante Kee in Kaag is sinds 1 april weer open na een verbouwing van ruim drie maanden. Het restaurant is door eigenaren Kim Edwards en Raymond Reeb onherkenbaar vernieuwd, net als het terras, logo en de huisstijl. Nieuwe chef Bobby Rust en Raymond Reeb hebben hun eerste menukaart inmiddels samen gemaakt. Gedurende de verbouwing werd er goed gebruik gemaakt van sociale media om iedereen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen.

Tante Kee op sociale media

Tijdens de verbouwing van het restaurant de afgelopen maanden kon dit proces stap voor stap gevolgd worden. Op Facebook en Twitter werden met regelmaat nieuwe foto’s gepost en ook via YouTube en in de nieuwsbrief kregen we een aantal keer een kijkje achter de schermen. Een mooi voorbeeld van hoe je vaste gasten goed op de hoogte kunt houden van de vorderingen, tenslotte ben je toch voor een langere periode dicht. Voor het aantrekken van nieuwe koks voor na de verbouwing werd ook gebruik gemaakt van sociale media. In een video vertelden twee oude medewerkers waarom je moet solliciteren bij Tante Kee. Een leuke manier van nieuw personeel werven.

Interieur

In deze drie maanden is het volledige interieur vernieuwd en is topchef Bobby Rust aangesteld voor een upgrade van de culinaire koers van het restaurant. Tante Kee 2.0, zoals de eigenaren het resultaat zelf noemen, is een mix van de lange traditie van het pand (al sinds 1930 een restaurant) en stijl. ‘Een bezoek aan Tante Kee blijft een avondje uit, maar wel voor iedere doelgroep.’

De belangrijkste verandering is dat alle tafels nu uitzicht bieden op het water. Daarvoor zijn de toiletten, die feitelijk op de mooiste plek in het pand gevestigd waren, verhuisd naar de ruimte die voorheen dienst deed als tuinkamer. Ook de entree en de bar zijn verplaatst. De bar is nu letterlijk het hart van de zaak en de ingang is aan de andere kant van het pand. Daarvoor is een glazen portiek gerealiseerd. De ruimte die voorheen dienst deed als entree, is geschikt gemaakt voor private dining en groepen.

Erwin Olaf

Het misschien wel mooiste terras van Nederland is eveneens vernieuwd. Het is vergroot en krijgt in de zomermaanden een loungehoek. Ook de huisstijl en het logo zijn aangepakt. Tante Kee is niet langer een dame op leeftijd, maar een vrouw van 20-25 in de bloei van haar leven. De inspiratie komt van een foto van Erwin Olaf. Deze foto heeft een prominente plek gekregen in het vernieuwde restaurant en is door de topfotograaf geschonken aan Kim en Raymond ter gelegenheid van de opening van Tante Kee 2.0. Het eindresultaat van de verbouwing is te zien op deze video.

Bobby Rust

Om ook de keuken van nieuw elan te voorzien, is Bobby Rust aangesteld als chef-kok. Rust heeft een verleden in de met Michelin sterren bekroonde keukens van Ron Gastrobar en Bridges, beide in Amsterdam.

Website: Tante Kee

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.