SUSHISAMBA | De Japanse, Braziliaanse en Peruaanse keuken binnenkort ook in Amsterdam

26-7-2017

September 2015 schreven we over SUSHISAMBA en de vestiging in Londen. Het internationaal gerenommeerde restaurant SUSHISAMBA zal in september haar ook de deuren openen aan de 17e-eeuwse Singelgracht in Amsterdam. De locatie met uitzicht op het water is een mooie toevoeging aan de bestaande locaties in Londen, New York, Las Vegas en Miami.

SUSHISAMBA | Achtergrond informatie

Sinds de lancering van SUSHISAMBA in 1999, staat het merk bekend om haar unieke mix van Japanse, Braziliaanse en Peruaanse cultuur en keuken, gecombineerd met een passie voor muziek, kunst en design. “De energie, levendigheid en internationale aantrekkingskracht van Amsterdam vormen een natuurlijke match voor SUSHISAMBA, terwijl we ons merk verder internationaal uitbreiden”, aldus Shimon Bokovza, CEO van Orange Brands Management. “SUSHISAMBA is een belevenis van muziek, kunst en cultuur en ons nieuwe restaurant in Amsterdam, met als achtergrond een prachtig kanaal op een van de meest iconische locaties van Amsterdam, weerspiegelt deze filosofie perfect.” Onder leiding van Corporate Chef Cláudio Cardoso, biedt het menu van SUSHISAMBA een mix van tri-culturele smaken. Gasten worden getrakteerd op Braziliaanse Churrasco Rio Grande met ribeye, chorizo en picanha en de Moqueca Mista (een traditioneel zeevruchten stoofpotje van garnalen, inktvis en zeebaars met kokosnoot en limoen). Daarnaast bestaat het menu uit een Peruaanse Kanpachi Tiradito met yuzu, zeezout en zwarte truffelolie en Tonijn Ceviche met granaatappel, leche de tigre, maiz morado wasabi erwten en basilicum. Ook wordt het menu gekenmerkt door Japanse sushi en sashimi gerechten, waaronder de samba roll El Topo; een bekend SUSHISAMBA handelsmerk gerecht met zalm, jalapeño, shiso bladen, verse gesmolten mozzarella en krokante ui.

Het menu in Amsterdam zal een aantal specifieke opties aanbieden, zoals de Black Tiger Garnaal op de robata grill met vanille, jalapeño, mango en aji amaril (gele Peruaanse chili peper) en de Korokke Short Rib Croquette met Peruaanse paarse aardappel. De desserts zijn waren kunstwerken, zoals de Sambabeet van onder andere rode biet, blauwe bessen, kokos, bananen, limoen en citroengras. Chef Cláudio licht toe: “De culinaire scene van Amsterdam is aan het groeien en zich aan het ontwikkelen met de toevoeging van verse markten, kleuren en enorme culinaire invloeden. Dit maakt het een spannende tijd voor SUSHISAMBA om zich daarbij aan te sluiten. De nieuwe gerechten die we voor deze locatie hebben gecreëerd zijn geïnspireerd door de historische culinaire cultuur van Amsterdam en vullen op deze manier onze eigen SUSHISAMBA aanbod aan.” Verder worden er diverse sake’s geschonken, Japanse whisky’s en cocktails zoals onder andere pisco’s en een steeds veranderende Sambatini®.

SUSHISAMBA | Interieur

Het opvallende Japans geïnspireerde exterieur van het restaurant is ontworpen door de beroemde Nederlandse architect Hans Ruijssenaars en werd beïnvloed door het Fushimi Inari heiligdom in het zuiden van Kyoto. Het interieur is ontworpen door het Nederlandse ontwerpbureau Woodfever en is open in elk opzicht van het woord – van de open keuken tot ramen tot aan het plafond, die mensen uitnodigen voor een openlucht diner belevenis tijdens de warmere maanden. De zwart- wit serpentijnstijl vloer leidt naar een terras met prachtig uitzicht de Singelgracht. Het middelpunt van de ruimte is voorzien van een sushibar met de iconische oranje boom van SUSHISAMBA – een sculpturaal wonder – die de joie de vivre van de locaties op passende wijze vertegenwoordigt.

SUSHISAMBA Amsterdam

SUSHISAMBA Amsterdam wordt beheerd door internationale restaurantgroep Orange Brands Management. De nieuwe locatie is gecreëerd in samenwerking met Amsterdam restaurantgroep en ontwikkelaar The Yip Group. Van dit opwindende partnerschip zeggen The Yip Group CEO Won Yip en partner Arnaud Eweg het volgende: “We hebben jarenlang genoten van een geweldige verstandhouding met Orange Brands Management en wilden SUSHISAMBA al langere tijd naar Amsterdam brengen.”

Website: Sushi Samba

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.