Street artist FAKE ontwerpt design voor Duvel glas

2-9-2021

  • Streetartist Fake ontwerpt nieuw glas voor Duvel.Streetartist FAKE ontwerpt nieuw glas voor Duvel.
  • Design van Fake voor het Duvel Collection Glass.Design van FAKE voor het Duvel Collection Glass.
  • Streetartist Fake ontwerpt nieuw glas voor Duvel.Streetartist FAKE ontwerpt nieuw glas voor Duvel.

De Nederlandse street artist FAKE, wereldberoemd door zijn Super Nurse kunstwerk, ontwerpt het nieuwste design voor het Duvel Collection Glas. Hij gebruikte de bekende Duvel-elementen als inspiratiebron en koos voor een ontwerp dat past bij de huidige wereld waarin we leven. Een engeltje lonkt met de duivel, omdat momenteel zelfs een engeltje toe is aan een leven zonder regels. Duvel, dat dit jaar zijn 150e verjaardag viert, biedt sinds 2007 een podium aan bijzondere kunstenaars en artiesten om hun creatieve geest los te laten op het ontwerpen van een nieuw design voor het iconische Duvel glas. Vorig jaar werd Morrison Schiffmacher aan de line-up toegevoegd, dit jaar is de eer aan FAKE. Het design voor het nieuwe Duvel glas werd vandaag onthuld aan de hand van een Duvel Art Walk in Amsterdam-Noord.

Quick summary for our English readers: This article is about the Dutch street artist FAKE, who has designed a glass for the Belgian brewery Duvel. Fake is globally known for his famous ‘’Super Nurse’’. He used elements from Duvel as inspiration source for his design and chose a subject that is about the world we currently live in.

Lees ons artikel van mei waar 666 redenen geschreven zijn om een Duvel te drinken…

Leestijd: 2 minuten

Weekendtip: Duvel Art Walk met audiotour van FAKE

Duvel en Art zijn een perfecte match. De Belgische brouwerij, die al voor de vierde generatie in handen is van de familie Moortgat, heeft altijd een bijzondere interesse gehad in kunst. Vanwege de voorliefde voor street-art van FAKE, werd voor de lancering van het Duvel Collection Glas 2021 gekozen voor een speciaal gecureerde Art Walk. De wandeling is gratis te bezoeken t/m 12 september a.s. Duvel en FAKE gingen samen op zoek naar kunstwerken die passen bij zowel Duvel als FAKE. De Duvel Art walk start bij het NDSM-plein en eindigt in het Noorderpark bij Pompet, waar het glasontwerp een prominente plek krijgt. FAKE neemt je mee langs een rauwe kunstwerkenroute, met enkele werken van hem zelf als ook werken van andere street-artists zoals Shoe, Juice, Sjem Bakkus & Lars Brehm. Bij ieder kunstwerk kun je intunen middels een speciale QR-code die toegang geeft tot de door FAKE ingesproken audiotour.

Snakken naar het stoute

Street artist FAKE over zijn ontwerp voor het Duvel Collection Glas: “Ik vond het een eer en een mooie uitdaging om een glasontwerp voor Duvel te maken. Met mijn ontwerpen probeer ik altijd stof tot nadenken te geven, een dialoog op gang te brengen, toegankelijk en positief. De keuze voor de spanning tussen het engeltje en het duiveltje, lag voor mij voor de hand. We hebben eindelijk weer een stukje vrijheid herwonnen, na een lange periode van binnen zitten en regels volgen. We willen erop uit, de kroeg in, in gesprek met elkaar. We snakken naar ruimte en vrijheid, naar het stoute en ondeugende. In mijn ontwerp is het leven bij het duiveltje een stuk leuker dan bij het engeltje. De duvel kent geen regels en dat inspireert de engel. Ze lonkt naar hem en wil meedoen. Net als wij. En hoe kan dat beter dan met vrienden en dierbaren onder het genot van een glas Duvel in de kroeg? Dat duiveltje zit in ons allemaal en wil er graag weer eens uit.”

Over FAKE

FAKE is de artiestennaam van Manuel Seikritt, sinds 2006 aan het werk als street-artist. FAKE zette zichzelf in één klap op de wereldkaart met zijn werk Super Nurse dat hij ontwierp in de eerste lockdown-periode. Het is een ode is aan zorgmedewerkers en werd geprojecteerd op diverse ziekenhuizen in de VS. De kunstwerken van FAKE zijn voor iedereen; hij wil mensen op een laagdrempelige manier aan het lachen maken en aan het denken zetten. Hij maakt graag iconische beelden geïnspireerd op wat er in de wereld gebeurt, om mensen te raken en een reactie uit te lokken.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het Duvel Collection Glas ontworpen door FAKE, is verkrijgbaar bij diverse cafés, supermarkten en slijterijen als tijdelijk cadeau. Check de website voor meer info.

Website: Duvel

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.