Starbucks Roastery | Cold-pressed Americano exploration flight

21-9-2017

  • Flight of coffeeThe Roastery Starbucks
  • Flight of coffeeThe Roastery Starbucks
  • Flight of coffeeThe Roastery Starbucks

Starbucks heeft begin september een patent aangevraagd voor cold-pressed espresso, een nieuw koud extractieproces. Deze cold-pressed espresso gaat dienen als basis voor een nieuw menu van mousserende dranken die vanaf nu verkrijgbaar zijn in Starbucks Reserve® Roastery in Seattle. Ze serveren er ook een cold-pressed Americano-exploration flight, een soort sliders maar dan met koude koffie. Een leuk idee om mensen koude koffie te laten proeven! We hebben de eerste cold brew koffie in 2014 gespot en sindsdien zien we het steeds vaker, toch is het voor de meeste mensen nog onbekend.

Cold-pressed Americano exploration flight

Het cold-pressed espresso menu is tijdelijk te verkrijgen bij The Roastery met drie nieuwe fonkelende espresso-aanbiedingen, gemaakt met Starbucks Reserve® Microblend No. 11. Gasten kunnen drie verschillende klassen proberen in een cold-pressed Americano exploration flight: twee gemaakt met koud geperste espresso (één sparkling en één met plat water) naast een traditionele Iced Americano gemaakt met warme espresso shots. Ze kunnen daarnaast ook een groot glas sparkling cold-pressed Americano proberen: bestaat uit ijskoud mousserend water met shotjes koudgeperste espresso. Ook nieuw op het menu: Koudgeperste ginger fizz: ginger-ale met een scheutje vanille siroop die gerijpt is in een whisky barrel, een vleugje grapefruit bitters, met daarop een shot koudgeperste espresso. Vooral die laatste klinkt verleidelijk, denk je niet?

Koudgeperste espresso

Het menu met de koudgeperste espresso’s is nu nog alleen beschikbaar bij The Roastery van  Starbucks. De nieuwe technologie waar een patent op is aangevraagd, maakt gebruik van koud water en intense druk om de zachtere, zoete koffie ervaring van langzaam gebrouwen cold brew te evenaren, maar dan als geconcentreerde espresso-shot. Het patent is aangevraagd voor de Aqua Tamp Technology ™ die is ontworpen door het team van Starbucks Research and Development. Dit is een stijgend filtersysteem dat onder druk staat van koud water. “In plaats van 20 uur langzaam opstijgen, duurt ons proces ongeveer een uur,” zei Kieran Murphy, Technisch Manager, Process Engineering, R&D. “Wat we produceren is een sterk geconcentreerd extract in vergelijking met wat een traditionele cold brew geeft. De extra kracht is uniek en stelt ons in staat om dranken te creëren met meer flexibiliteit om te experimenteren met nieuwe koude dranken.”

 

Website: The Roastery of Starbucks

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.