Dutch Coffee Makers uit Leiden

28-11-2014

  • Dutch Coffee makers

Dat koffie zich de laatste jaren ontwikkelt van ‘bakkie pleur’ tot delicatesse voor fijnproevers is geen geheim meer. De (her)introductie van een koude zetmethode zal daarentegen wel de nodige wenkbrauwen doen fronsen.

Dutch Coffee

De klassieke koffiezetmethode van Dutch Coffee stamt uit de VOC-tijd. In plaats van warm water druipt er ijswater langs de gemalen koffiebonen. Het zetten van een pot duurt 4 tot 6 uur, maar het eindresultaat is minder bitter en zuur. Een groot bijkomend voordeel is dat de Dutch Coffee amper oxideert en dus langer houdbaar is. De Dutch Coffee bevat 0 calorieën omdat de vetten van koffie niet oplossen in koud water.

Ontwerp

Het ontwerp van de klassieke Dutch Coffee apparaten of liever gezegd installaties is terug te herleiden naar de handel van de Vereenigde Oost-Indische Compagnie. Het sierlijke ontwerp is een fusie tussen Hollandse nuchterheid en Aziatisch vakmanschap.

Smaak

Bij het bereiden van de koffie op de koude manier blijven de smaken uit de boon goed bewaard. Het is volgens de producenten van Dutch Coffee, Jits Krol en Robert Nijhof, zelfs verwonderlijk dat we koffie verhitten. Het heeft hoogstwaarschijnlijk zijn oorsprong in het beperken van gezondheidsrisico’s door gekookt water te gebruiken, maar de smaak wordt er absoluut niet beter door.

Op de website www.dutch-coffee.nl staan verschillende serveermethoden, koffie-experimenten en natuurlijk de sierlijke apparaten.

Bron: www.dutch-coffee.nl

Website: www.dutch-coffee.nl/dutch-coffee-makers/

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.