Spacious gebruikt lege restaurants als tijdelijke kantoorruimtes

22-6-2016

Spacious in New York, is een start-up opgericht door Preston Pesek en Chris Smothers. Ze gebruiken lege restaurants als tijdelijke kantoorruimtes voor freelancers. Een goed alternatief voor de overvolle koffie tentjes waar het tegenwoordig stikt van de laptops en zelfstandig werkenden.

Bij Spacious is het mogelijk om..

Mensen ontmoeten – Spreek af met klanten in mooie ruimtes en maak indruk bij je klanten, collega’s en vrienden.
Werk – Loop naar binnen, zoek een plek uit en begin met werken. Snelle WiFi en werkvriendelijke muziek houden je volledig connected en productief!
Opladen – Genoeg stopcontacten om je laptop en/of mobiel op te laden. Ook is er gratis koffie, water en snacks voor jou en je klanten.

Op dit moment zijn er drie restaurants in NY die meewerken: DBGB Kitchen & Bar, L’Apicio en PUBLIC.

Hoe kan je gebruik maken van Spacious

Loop naar binnen en voer je mobiele nummer in bij de iPad kiosk. Vertel de receptionist of je klanten verwacht zodat ze worden opgevangen in de hal. Je krijgt een sms voor de Wifi instructies en daarna kun je jezelf makkelijk maken. Je kunt gratis koffie, thee en fris pakken. Uiteraard kun je de hele dag komen en gaan. Aan het eind van de dag wordt je geïnformeerd dat het de laatste mogelijkheid voor koffie is en je moet minstens een uur voor het openen van het restaurant weg zijn. Wel kun je altijd iets van het menu bestellen of beter zelfs: doorgaan naar de bar voor Happy Hour!

Inspiratie

Het lijkt een beetje op het Nederlandse initiatief Seats2meet waar je kan werken, gebruik kan maken van gratis wifi, koffie, tea en lunch. Hun business model is het verhuren van vergaderzalen: met premium plekken voor mensen die wat meer privacy willen en vergaderzalen voor groepen.

We hebben ook geschreven over AntiCafé in Parijs. Hier betaal je voor de tijd dat je daar doorbrengt en heb je ook gratis Wifi, koffie, thee, snacks en fruit.

Beide ideeën zijn goede voorbeelden van het gebruik maken van Nederlandse restaurants of cafés door de dag heen.

Bron: Businessinsider

Website: Spacious

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.