Het AntiCafé – hier kun je comfortabeler & voordeliger werken dan in een Starbucks

20-2-2015

  • anticafe
  • anticafe1

Leonie van Spronsen, woont en werkt in Parijs en bezoekt met enige regelmaat het AntiCafé. Hier betaal je voor de tijd die je er doorbrengt!

In grote steden hebben de meeste mensen kleine woningen en grote dromen. Om deze dromen te verwezenlijken moet er hard, veel & lang gewerkt/gestudeerd/vergaderd worden, in verband met de kleine woningen is het dan wel eens lastig om een werkplek te vinden. Inmiddels is het dan volledig geaccepteerd om kantoor te houden in de plaatselijke Starbucks/café met Wi-Fi/McDonald’s maar dat is natuurlijk ook niet ideaal, de horeca uitbater heeft je er liever niet te lang zitten! Daarnaast zijn de hapjes & drankjes duur en het is niet gebouwd voor comfort op langere duur.

Hier komt het AntiCafé met een oplossing, dit concept is een horeca outlet dat je laat betalen voor tijd in plaats van per item, voor een aantal euro’s per uur ontvang je:
• Koffie, thee & limonade (barista’s maken met liefde allerlei creaties voor je)
• Snacks, fruit & groente (selfservice, onbeperkte hoeveelheid)
• Snelle Wi-Fi (is echt snel, onafhankelijk van hoeveel gasten er zijn)
• Mogelijkheid om de projector, printer, scanner en bordspelletjes te gebruiken
• Daarbij staat het je vrij om je eigen eten & drinken mee te nemen.
Je komt binnen, vraagt om een pasje, die houdt je bij je tot je weggaat, dan ‘check je uit’. Je betaalt per uur (€4 eerste uur, €3 uur per elk daaropvolgend uur met een maximum van €16), zo makkelijk is.
In het weekend zitten de locaties in Parijs afgeladen en is het echt een kwestie van op tijd langskomen.

Het idee is om een gedeelde ruimte te creëren waar mensen kunnen werken, elkaar inspireren of gewoon een tweede huiskamer gevoel kunnen hebben. Nu is dit wellicht een beetje een ideaal, dare I say, hippie-achtige missie maar de praktische uitvoering is erg aangenaam. Je zit te werken tussen mensen van over de hele wereld, hoort allerlei talen om je heen, hebt de hele dag beschikking over genoeg lekkere hapjes & drankjes en zit in een mooie, lichte ruimte. Ik hoop dat het AntiCafé zich gauw over de wereld gaat verspreiden!

Noot van de redactie: In Nederland hebben we bijvoorbeeld het vergaderconcept, seat2meet. Hier kun je gaan werken en krijg je gratis Wi-Fi, koffie, thee en een lunch. Hun verdienmodel zit in het verhuren van ruimtes: premiumplekken voor flexwerkers die wat meer stilte willen, en vergaderruimten voor groepen. De enige voorwaarden om hier te kunnen gaan flexwerken is dat je je ‘sociale kapitaal’ inbrengt dat wil zeggen dat iedereen aanwezig op de hoogte is van jouw expertise en dat je elkaar helpt waar mogelijk. Ondertussen heeft Seats2meet een flink aantal vestigingen. Misschien een idee voor Parijs?

En als we dan toch bezig zijn: kijk eens op Draw Attention
Daar kun je whiteboard stickers bestellen om op je laptop te plakken, waarop je dan reclame kunt maken of zeggen dat je niet gestoord wilt worden!

Bron: AntiCafé

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.