Sir Hotels | Instagram als City Guide

22-9-2017

  • Sir HotelsCity Guide
  • Sir HotelsCity Guide

Sir Hotels heeft via Instagram vijf city guides gelanceerd die je op een innovatieve manier kennis laten maken met een stad. Elk van de hotels in de collectie heeft een eigen Instagram-account, welke getransformeerd is tot een makkelijk te gebruiken stadsgids met lokale favorieten en verborgen schatten; Sir Savigny’s guide voor Berlijn, Sir Nikolai’s guide voor Hamburg, Sir Joan’s guide voor Ibiza, en twee guides voor Amsterdam; het verfijnde Sir Albert in de Pijp en het hippe Sir Adam gevestigd in de A’dam Toren in Noord.

Instagram als City Guide

Dat Instagram waardevol kan zijn voor bedrijven weten we inmiddels. We schreven eerder al over dat het netwerk perfect schikt is voor hotels, restaurants en cafés. We maakten zelfs een lijst met Instagrammable Food, waarin een aantal voorbeelden van restaurants die inspelen op hun fotograferende gasten. Een City Guide zagen we nog niet eerder maar hierboven genoemde Instagram pagina´s van Sir Hotels zien er veelbelovend uit.

Liran Wizman, oprichter en eigenaar van Sir Hotels zegt hierover het volgende: “Dit innovatieve project biedt ons de kans om uitzonderlijke ervaringen te creëren voor onze gasten door hen te verbinden met de stad, de lokale- gemeenschap en cultuur met behulp van een platform waar men al bekend en vertrouwd mee is. Deze City Guides weerspiegelen het unieke karakter van elk hotel en de buurt en bieden gebruikers de kans om deze steden te ervaren zoals de locals dat doen.”

Bekende format

Door het kenmerkende Instagram-raster te combineren met maatwerk graphics en kleurcodering bouwen de vijf accounts het bestaande en bekende format verder uit. De Instagram-interface is geoptimaliseerd; elk account gebruikt de rasterlay-out om de verschillende city tips op een mooie manier op te delen in categorieën. De titels voor deze categorieën, zoals ‘Art’ en ‘Feel Good Food’, is een grid van meerdere vakken, waardoor het scherm in feite opgedeeld wordt en het geheel zowel esthetisch aantrekkelijk als gebruiksvriendelijk is. De hoofdeigenschappen van de app, zoals de geolocatie- en tagfunctie, zijn ook reeds geïntegreerd zodat gebruikers gemakkelijk aanvullende informatie kunnen bemachtigen over elke tip.

Website: Sir Hotels

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.