Samenwerken werkt | Petossi Takes Over bar & kitchen Zocher

20-11-2020

We zien echt enorm veel hotels en restaurants samenwerken, of het nu is met een Culinaire Drive Thru van waaruit je gerechten kunt ophalen van 4 verschillende bedrijven met in totaal 6 Michelinsterren of een simpelere vorm waar een chef een kitchen take-over heeft in een hotel of komt als gastkok voor een periode. Of een luxe kerstpakket van 3 restaurants met 5 Michelinsterren. We delen dit soort creatieve win-win situaties graag op onze sociale media. Het blijft bijzonder om te zien hoe creatief de horeca is en hoe hoog de gunfactor onderling is. Daar mogen we best trots op zijn in deze tijden waarin je er ook voor kunt kiezen elkaar de tent uit te concurreren. En voor foodies zijn er veel mogelijkheden om tegelijkertijd van gerechten van een aantal top chefs te genieten!  

In dit artikeltje een voorbeeld uit de Haarlemse Horeca: de Petossi Takes Over. De samenwerking tussen restaurant Petossi en Bar & Kitchen Zocher, het restaurant van Carlton Square Haarlem. Basis voor de samenwerking is het feit dat ze beide zijn aangesloten bij Dutch Cuisine.

Petossi Takes Over | Truffel diner incl. overnachting 

Bar & Kitchen Zocher is één van de weinige plekken in Haarlem die wel nog open is voor gasten aangezien het onderdeel is van het Carlton Square Hotel. Reden van deze uitzondering is dat hotels hun overnachtende gasten moeten kunnen voorzien van een maaltijd en drankjes, dus de enige voorwaarde is dan wel dat de  gast ook overnacht in het hotel. Een luxe die Petossi als zelfstandig restaurant niet heeft, en daarom slaan zij de handen ineen! Op vrijdag 27 en zaterdag 28 november slaan de restaurants de handen in één en neemt Petossi de keuken van Bar & Kitchen Zocher over! Voor €159 per persoon kunnen gasten zorgeloos komen genieten van een volledig verzorgd arrangement inclusief ontvangst met een glas Cava, 6 gangen Dutch Cuisine truffel menu, wijn en drank arrangement, koffie of thee, tafelwater en een overnachting in één van de comfortabele kamers van het Carlton Square Haarlem! Het arrangement is te boeken via de website van het Carlton Square op. De truffel maakt het menu feestelijk en bijzonder, maar zeker ook de Nederlandse producten zullen centraal staan in dit menu.

Producten uit eigen land

Petossi en Bar & Kitchen Zocher klinkt misschien niet direct als een logische samenwerking, maar er is wel degelijk iets wat beide bindt! Beide restaurants zijn aangesloten bij Dutch Cuisine. Tegenwoordig is het al snel normaal om een hoop producten van ver weg te halen, maar Bart van Berkel en Bastiaan Koenders, chef’s van beide restaurants, zijn beide van mening dat dit zonde is! Er is zo veel lekkers, unieks en verrassends te vinden in Nederland, dat het zonde is om altijd alles maar ver weg te zoeken. Door het aansluiten bij Dutch Cuisine committeren beide restaurants zich aan het initiatief om zo veel mogelijk van deze lokale, Nederlandse en seizoen producten te gebruiken.

Chef Petossi

Chef Bart van Berkel werd bekend door zijn winst bij het programma Masterchef en heeft sindsdien naast het schrijven van een eigen kookboek vooral zijn tijd gestopt in het openen van zijn restaurant: Petossi. Hij is in de leer geweest bij verschillende topchefs in sterrenrestaurants in Nederland, België en Frankrijk. Bart heeft zijn ervaring opgedaan tijdens zijn wereldreis & culinaire tour. Hij kookt dan ook graag met wereldse smaken maar met lokale en seizoengebonden producten.

Website: Petossi takes over Zocher in het Carlton Square Hotel

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.