Salina Turda | Oude zoutmijn omgetoverd tot pretpark

9-9-2016

Eind augustus schreven we over het nieuwste, grootste etc. overdekte pretpark van de wereld dat 31 augustus is geopend in Dubai. Soms gaan de ontwikkelingen zo snel dat ‘oudere’ pretparken vergeten worden. Zo kwamen we recent Salina Turda tegen, een pretpark uit 1992 dat gevestigd is in een verlaten zoutmijn in Roemenië. Een ondergronds familie pretpark. In één van de oudste zoutmijnen ter wereld vindt je o.a. een klein amfitheater, een bowlingbaan, bootjes en zelfs een reuzenrad.

Salina Turda

Het park bevindt zich 120 meter onder de grond en is het hele jaar open. Zeker voor kinderen is er genoeg te doen! Het is toegankelijk via de oude gangen maar ook met een moderne lift kun je tot het laagste niveau afdalen. Het Salina Turda project is bijzonder omdat de oude verlaten zoutmijn een compleet nieuwe bestemming heeft gekregen. Het park kreeg zelfs een vermelding in de 10 coolste ondergrondse plekken ter wereld door Business Insider.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.