Royal Spelt start eerste 100% biologische bitterballen- en krokettenfabriek

17-5-2022

 • The Dutch delicacy bitterballen - vegan from Royal SpeltThe Dutch delicacy bitterballen - vegan from Royal Spelt
 • Cheese kroketten from Royal SpeltCheese kroketten from Royal Spelt
 • Groentekroketten van Royal SpeltGroentekroketten van Royal Spelt
 • oyster mushroom bitterbal - Royal Speltoyster mushroom bitterbal - Royal Spelt
 • Seaweed bitterballen - Royal SpeltSeaweed bitterballen - Royal Spelt
 • Vegatables parmesan mini kroketten - Royal SpeltVegatables parmesan mini kroketten - Royal Spelt

Royal Spelt heeft medio mei 2022 de eerste 100% biologische bitterballen- en krokettenfabriek in Nederland geopend in Nieuwegein. Eigenaren Fabienne Muller en Michael Kapoen zijn deze fabriek gestart om de productie volledig in eigen hand te hebben. Controle over en beheersing van het volledige productieproces is hiervoor de aanleiding geweest. Royal Spelt trekt bouillon van verse groenten en kruiden in plaats van bouillonkorrels of poeder. In de eigen fabriek kan Royal Spelt alle tijd nemen voor het garingsproces van de speltragout (salpicon) en blijft de receptuur een (familie)geheim.

Leestijd: 3 minuten

35% meer vraag naar vegan/vegetarisch

Met het openen van deze 100% biologische bitterballen- en krokettenfabriek speelt Royal Spelt in op de toenemende vraag naar vegetarische/vegan en duurzame snacks in de horeca. Ten opzichte van de periode voor Corona, verkoopt het bedrijf 35% meer vegan/vegetarische bitterballen en kroketten. “Wij merken dat horecaondernemers het steeds belangrijker vinden om zich te onderscheiden met hun bittergarnituur en snacks. Steeds vaker kiezen zij voor eerlijke, pure en duurzame producten. Wij besteden bij ons productieproces extra aandacht en tijd aan het trekken van de verse bouillon en het garen van de ragout. Dit ruik en proef je!” aldus Michael Kapoen.

Geheel Veggie & Bio

Door deze ontwikkeling hebben we besloten om ons assortiment geheel Veggie aan te bieden. Dus alleen Vegetarisch (vega) en Veganistisch (vegan) kort samengevat: Veggie! Hiermee speelt Royal Spelt in op de toenemende vraag van de kritische klanten.

Royal Spelt hanteert 6 onwrikbare principes

 1. Biologisch, puur & eerlijk;
 2. Ambachtelijke bouillon van verse groenten en kruiden
 3. Beste kwaliteit en zeer smaakvol door rijke vulling;
 4. Veggie
 5. 100% spelt
 6. Vrij van kleur-, geur- en smaakstoffen

Assortiment van de 100% biologische bitterballen- en krokettenfabriek

Royal Spelt heeft in Nederland het meest uitgebreide biologische assortiment in bitterballen en kroketten. Dit zijn de huidige smaken:

 • Groente (vegan)
 • Groente/Parmezaan (vega, met vega gestremde kaas)
 • Jerseykaas (vega)
 • Oesterzwam (vegan )
 • Binnenkort: Zeewier (vegan)

Royal Spelt is SKAL-gecertificeerd

ALLE snacks van Royal Spelt zijn SKAL-gecertificeerd. Zij levert aan de Horeca in heel Nederland.

Over Royal Spelt

Royal Spelt is in 2015 gestart en is opgericht vanuit een behoefte naar eerlijke kroketten zonder tarwe en kunstmatige toevoegingen. Eigenaar Michael Kapoen had al een paar jaar geen kroket meer gegeten vanwege een tarwe intolerantie. Ook gingen de kunstmatige toevoegingen van kroketten hem tegenstaan. Als voormalig chef-kok is hij gaan experimenteren met het eko graan spelt. Zijn speltkroketten vielen zo in de smaak bij vrienden en bekenden, dat zijn vrouw hem aanspoorde om ze te gaan verkopen aan de horeca en cateraars. Michael produceert en bedenkt de recepten, Fabienne doet de sales. Hier lees je meer over hun verhaal.

Hieronder een video over hoe hun oesterzwam bitterbal wordt geproduceerd. We schreven eerder over hun vegan bitterballen and kroketten.

Website: Royal Spelt

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.