Rotterdamse onderneemster lanceert nieuw Thais theemerk | 100% natuurlijke Tamnan Tea

28-5-2019

De Rotterdamse Penpak Boonla heeft onlangs haar eigen theemerk geïntroduceerd. Hiermee wil ze lokale boeren in haar geboorteland Thailand ondersteunen. Haar 100 procent natuurlijke Thaise kruidenthee is op de markt onder de naam Tamnan Tea. “Thaise thee is relatief nieuw voor de Nederlandse markt. De theekleuren zoals blauw, geel, roze en felgroen prikkelen je zintuigen en nieuwsgierigheid”, aldus Penpak. “Bovendien zijn onze blends in eigen huis ontwikkeld, puur natuur en cafeïnevrij.” Ze verkopen de volgende blends: ‘Fresh Blue’, losse citroengrasthee uitgebalanceerd met een vleugje gember en met de hand geplukte blauwe erwtenbloemen, hetgeen deze thee verfrissend maakt. ‘Calm Green’, losse kaffir limoen thee heeft een licht bittere smaak. Om de juiste balans te vinden proef je de zachte smaken van pandanbladeren en de frisheid van citroengras. ‘Mellow Yellow’, losse gemberthee met een Thaise twist van vers citroengras en de zachte smaak van pandanbladeren. ‘Soft Sour Flower’, losse hibiscusthee met een zachte zuurheid vanwege de toegevoegde blauwe erwtenbloem en citroengras.

Gekleurde theesoorten, we hebben ze al regelmatig gespot, zoals onder andere de blauwe thee van Crusio Thee en de rode en blauwe matcha’s van Matcha.blue by Fluxias GmbH! Leuk om je gasten mee te verrassen!

100% natuurlijke, kleinschalige Thaise kruidenthee in verschillende kleuren | Tamnan Tea

De kruiden worden geteeld door kleinschalige boeren in haar geboorteland. Deze boeren krijgen met de verkoop ervan een aanvulling op hun vaak lage inkomen uit bijvoorbeeld de rijst- of cassaveteelt. Met haar thee wil Penpak een extra afzetmarkt bieden om de boeren een stabieler inkomen te verschaffen. De productie vindt plaats in Thailand om de waarde toevoeging aan de thee in het land zelf te laten plaatsvinden. “Het selecteren en verpakken van de kruiden doet de lokale gemeenschap. Ze zijn enorm trots op dit product”, aldus Penpak. “Zodra de kruiden van het land komen, gaan ze na kwaliteitschecks, selectie en droging zo snel mogelijk in onze thee. Zo behouden we alle goede nutriënten en krijgt de thee haar bijzondere en natuurlijke kleur.”

Tamnan Tea is te koop via de webshop van Penpak Boonla                                             

Tamnan Thai Herbs & Tea (Tamnan Tea) is een theeconcept gericht op de promotie van hoogkwalitatieve thee en kruiden uit Thailand. De oprichtster is geboren en getogen op het platteland van Thailand en wil via deze weg mogelijkheden bieden aan lokale Thaise boeren om meer afzet te bieden voor een beter bestaan. Alle productie van Tamnan-producten vinden zoveel als mogelijk plaats in het land van herkomst.

Website: Tamnan Tea

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.