De nieuwe zomertrend | Blauwe thee van Crusio Thee

1-4-2019

  • Crusio TheeCrusio Thee
  • Crusio TheeCrusio Thee
  • Crusio TheeCrusio Thee
  • Crusio TheeCrusio Thee

Agelopen week presenteerde theesommelier Kiona Malinka dé nieuwe theetrend van 2019: een 100% natuurlijke blauwe thee zonder kleurstoffen. Natural Blue Tea van het Nederlandse kwaliteitsmerk Crusio Thee bevat een bijzonder ingrediënt dat een felblauwe kleur afgeeft, zodra je er heet water overheen giet. Dit bloemetje wordt in Thailand niet alleen gebruikt vanwege zijn opvallende kleur, maar vanwege de talrijke positieve eigenschappen op het menselijk lichaam en zijn kalmerende effect.

Net zoals de natuurlijke matcha varianten van Matcha.blue by Fluxias GmbH heeft deze blauwe thee ook een hoog ‘Instagrammable’ gehalte! Wij zijn benieuwd hoe vaak we hiervan foto’s gaan tegenkomen op Instagram!

Blauwe thee van Crusio Thee | Ook goed voor de gezondheid

Kiona Malinka van Crusio Thee: “Mensen willen tegenwoordig iets bijzonders in hun glas, niet een standaard kopje thee. Liefst met een opvallende smaak of kleur, thee met een bijzonder verhaal of een thee die een positief effect heeft op de gezondheid. Deze Thaise thee heeft het allemaal en ik verwacht dan ook dat deze thee de zomerterrassen gaat overspoelen. De kleur is zo bizar intens, dan je niet verwacht dat het een natuurlijk product is. Leuk detail: als je er een drupje citroensap aan toevoegt, verandert de kleur in roze of krijgt de thee een paarse gloed.”

Butterfly Pea

Het kruid van deze thee (infusie) is afkomstig uit de bergen van Thaise regio Hang Dong. Het is de bloesem van de Butterfly Pea, oftewel de vlindererwt. In Azië wordt dit kruid vaak gecombineerd met lemongrass en wordt het onder andere gedronken voor een heldere geest,  tegen ontstekingen of huiduitslag, om veroudering van de huid tegen te gaan en bij bepaalde oogziekten.

De thee is verkrijgbaar in de betere horecazaken en via de webwinkel van Crusio Thee. Bekijk hieronder de video waarin Kiona Malinka laat zien wat je kunt maken met deze blauwe thee:

Theecocktails

De smaak van de indigoblauwe thee is bloemig met kruidige tonen en een licht pepertje. Door de veelzijdigheid is hij uitstekend te combineren. Hij wordt zowel warm gedronken als koud, bijvoorbeeld als ijsthee of coldbrew tea. Door de opvallende blauwe kleur en unieke smaak is de thee een dankbaar ingrediënt voor cocktails en mixen.

 

Website: Crusio Thee

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.