Restyling theewinkel Betjeman & Barton Den Haag | Feest met thee mocktails en cocktails

11-11-2019

  • Restyling Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat in Den Haag
  • Restyling Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat in Den Haag
  • Restyling Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat in Den Haag
  • Restyling Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat in Den Haag
  • Restyling Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat in Den Haag
  • eigenaren Dineke en Marc van Bommel van Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat in Den Haag

De winkel van Theekopers Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat 1 in Den Haag heeft een metamorfose ondergaan. De volledig verbouwde winkel van het bekende Franse kwaliteitstheemerk wordt op 16 november 2019 feestelijk heropend door de directeur van Betjeman & Barton Frankrijk, Agnès Defontaine. Eigenaren Dineke en Marc van Bommel vieren de verbouwing én het 100-jarig bestaan van Betjeman & Barton die dag met diverse activiteiten voor het publiek.

De thee cocktails en mocktails worden steeds populairder, de afgelopen tijd hebben wij ze voornamelijk gespot in de Chinese keuken maar nu dus ook bij Betjeman & Barton in Den Haag! Tijdens de opening op zaterdag om 10 uur wordt er met een theemocktail een toast uitgebracht op de restyling. Deze theemocktail wordt samengesteld door theesommelier Jessica Zagers. Tijdens de Lazy Afternoon Tea bij Restaurant Oker in Den Haag worden ook theecocktails geschonken. Deze zijn gecreëerd door de bekende Meester-mixologist Paul Morel en worden geserveerd met een amuse en vier luxe gerechtjes waarin ook thee is verwerkt!

Betjeman & Barton Den Haag

De winkel aan de Aert van der Goesstraat in het Statenkwartier is één van de twee Betjeman & Bartonwinkels in Den Haag, de andere winkel bevindt zich aan de Denneweg. Na de overname van beide winkels in 2018 is de verbouwing van de winkel aan de Aert van der Goesstraat – die de entree vormt naar de Frederik Hendriklaan – de eerste mijlpaal voor eigenaren Dineke en Marc van Bommel.

Dineke van Bommel: “De winkel is getransformeerd naar een prachtige lichte zaak waar de producten nog beter uitkomen. Transparantie, licht en overzicht zijn de kernwoorden. Niet alleen de Betjeman & Barton-theeblikken met meer dan 200 soorten thee komen beter uit, ook serviezen als die van Emma Bridgewater en Mateus en Portugees gerecycled glaswerk hebben een mooi podium gekregen. Verder is ruimte gemaakt voor bijzondere thee-gerelateerde delicatessen zoals confituren van Belberry, koekjes van Cartwright & Butler, Van der Burgh Chocolaad en zout van Sal de Ibiza. Alles is overzichtelijk gepresenteerd, waardoor het een feestje is om te winkelen. We zijn enorm blij met het resultaat.”

Feestelijke heropening voor publiek 16 november

De winkel wordt op zaterdag 16 november feestelijk heropend door Agnès Defontaine, directeur van het Franse Betjeman & Barton, dat dit jaar het honderdjarig bestaan viert. Dineke van Bommel: ”Om 10 uur begint de openingsceremonie en brengen we een toost uit op de restyling met een mooie theemocktail, samengesteld door onze theesommelier Jessica Zagers. Zij is in de ochtend aanwezig om te adviseren over thee bij gerechten en zal om 11.00 uur en om 12.00 uur een korte masterclass geven. De hele dag door kan er thee geproefd worden en zijn er hapjes, deels samengesteld met delicatessen uit ons eigen assortiment. Voor de eerste 50 kopers is er een goodiebag. Het publiek is vanaf 10.00 uur de hele dag tot 17.00 uur van harte welkom.”

Afternoon Tea 17 november met Paul Morel

Op zondag 17 november wordt de restyling en het 100-jarig bestaan van Betjeman & Barton gevierd met een Lazy Sunday Afternoon Tea bij Restaurant Oker in Den Haag. Daarbij worden een amuse en vier luxe gerechtjes geserveerd waarin thee is verwerkt en wordt bij elke gang een bijpassende thee geserveerd. De bekende Meester-mixologist Paul Morel creëerde speciaal voor de gelegenheid twee theecocktails en is zelf aanwezig om die voor de gasten te maken. Hij werkte eerder bij sterrenrestaurant Pure C in Cadzand, zette voor sterrenrestaurant The Jane in Antwerpen de bar op en reist nu als mixologist, consultant en productontwikkelaar voor zijn bedrijf Atelier Paul Morel de wereld over om zijn kennis te delen.

Tijdens dit event wordt ook een loterij gehouden. Met de opbrengst hiervan steunt het echtpaar Van Bommel het Zeldzame Ziekten Fonds. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, reserveren kan via de webshop.

Vernieuwingen

Het echtpaar Van Bommel, dat tevens eigenaar is van groothandel in delicatessen Bommels Conserven, is sinds september 2018 eigenaar van de Haagse Betjeman & Barton winkels en is officieel importeur in Nederland van Betjeman & Barton thee. Dineke van Bommel: “Via Bommels verkopen we hoogwaardige delicatessen zoals confituren, koekjes, chocolade, olijfolie, zout, chips en vis in prachtig vormgegeven blikjes. Het overgrote deel van dat assortiment past geweldig bij de theebeleving van Betjeman & Barton, waardoor zowel de consumenten in de Betjeman & Barton-winkels, als onze horecaklanten kunnen profiteren. De toegevoegde waarde wordt nog groter na vernieuwing van beide websites en webshops volgend jaar. Dan kunnen consumenten en onze zakelijke klanten in één portaal thee, thee-accessoires, serviezen en delicatessen bestellen.”

Betjeman & Barton is een klein authentiek kwaliteitstheemerk uit Parijs, opgericht in 1919 door de Brit Arthur Betjeman en Percy Barton, die zich later bij hem aansloot. Alle thee wordt zelf ingekocht en naast het assortiment van klassieke thee is het creëren van unieke en uitgebalanceerde theeblends één van de specialiteiten. Aan de geparfumeerde theesoorten worden uitsluitend natuurlijke essences en aroma’s toegevoegd. De theeselectie bestaat uit meer dan 200 verschillende soorten. Daarnaast is er een uitgebreid aanbod aan kruidenmelanges.

De thee is verkrijgbaar in de winkels aan de Aert van der Goesstraat 1 en de Denneweg 25c in Den Haag, bij een aantal wederverkopers in het land en in de webshop. Daarnaast levert Betjeman & Barton thee aan de horeca, variërend van grand café tot sterrenrestaurant. Voor horeca en wederverkopers is uitgebreide service aanwezig in de vorm van onder meer training, maken van theekaarten passend bij de menukaart en advies over thee-accessoires.

Website: Betjeman & Barton

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.