Restaurant Yoepz Kip & Kreeft

18-2-2016

  • Credits: Yoepz Kip & Kreeft
  • Credits: Yoepz Kip & Kreeft
  • Credits: Yoepz Kip & Kreeft
  • Credits: Yoepz Kip & Kreeft

Kreeft & kip in de hoofdrol, een variant op de ouderwetse Surf & Turf. Restaurant Yoepz Kip & Kreeft uit Utrecht opent binnenkort ook een vestiging in Amsterdam.

Restaurant Yoepz Kip & Kreeft opent deuren in Amsterdam

Utrechtenaren kunnen al genieten van dagelijks versbereide scharrelkip van de Portugese butterfly grill en Canadese hardshell kreeft a la plancha in Yoepz Utrecht. Vanaf vrijdag 26 februari kunnen de Amsterdammers dit ook in de Pijp. In het monumentale pand op het hoekje van het Cornelis Troostplein en de Ferdinand Bolstraat.  Het voormalige schoolgebouw wordt met hulp van het Amsterdamse interieurbureau Cabana Interiors omgetoverd tot een stijlvolle mix van mediterrane- en industriële elementen in de trend van Yoepz Utrecht.

De Yoepz-slab & het menu

Op de kaart bij Yoepz vind je een variëteit aan gerechten met, hoe kan het ook anders, kip en kreeft in de hoofdrol. Bij uitstek gerechten die je met je handen eet. Daarom krijgen gasten de, in Utrecht inmiddels beroemde, Yoepz-slab voor tijdens het eten en staat er een grote wasbak klaar om je handen te wassen.  Liefhebbers van een lichtere lunch kunnen genieten van salades, soepen, wraps en broodjes. Ook voor de borrel zit je bij Yoepz meer dan goed. Naast een grote selectie speciaalbieren serveert Yoepz toegankelijke wijnen en Gin Tonics. Kijk ook eens op hun website naar de menukaart, leuk ontworpen en meteen op de omslag, de Wifi code, volg ons op Instagram, Facebook en een voorstel voor # hashtags die je kunt gebruiken. Dat mist nog wel eens op een menu….

Kip is populair!

We hebben recent een aantal concepten gespot waar kip het hoofdingrediënt op de kaart is. Zo is de Roast Chicken Bar in december in Haarlem geopend en lezen we regelmatig over bedrijven die kip van de grill er bij gaan aanbieden. Een voorbeeld uit Antwerpen is Poule Poulette en in New York City is Papa Poule gevestigd waar geroosterde kippen worden verkocht met sausen die gemaakt worden door een sterren chef uit Frankrijk. Onze collega Guido Verschoor schreef er vorig jaar maart al een blog over.

Website: Yoepz

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.