Restaurant Spectrum opent in Waldorf Astoria Amsterdam

7-2-2019

  • Restaurant Spectrum at the Waldorf Astoria AmsterdamRestaurant Spectrum at the Waldorf Astoria Amsterdam
  • Pure chocoladebros, lavasijs, moerbei, topinamboer, zwarte truffel van Restaurant SpectrumPure chocoladebros, lavasijs, moerbei, topinamboer, zwarte truffel van Restaurant Spectrum
  • haring, gepofte aardappel en dille, dillemelk, misokaneelcrême, eigeel gemarineerd met rookspek van Restaurant SpectrumHaring, gepofte aardappel en dille, dillemelk, misokaneelcrême, eigeel gemarineerd met rookspek van Restaurant Spectrum
  • Chef Sidney Schutte en restaurantmanager Sacha Speckemeier van Restaurant SpectrumChef Sidney Schutte en restaurantmanager Sacha Speckemeier van restaurant Spectrum

In het Waldorf Astoria Amsterdam is restaurant Spectrum, het voormalige Librije’s Zusje, geopend. Het tweesterrenrestaurant onder leiding van chef Sidney Schutte en restaurantmanager Sascha Speckemeier is na de transformatie een duidelijke weerspiegeling van de visie op gastronomie en gastvrijheid van het duo. De afgelopen vijf jaar ontwikkelde Sidney Schutte een eigen identiteit die in Spectrum volledig tot zijn recht komt. In het oog springen de nieuwe look, de kaart en menu’s met vertrouwde en nieuwe gerechten en de blik op de chef in de aangrenzende keuken.

De onderscheidende stijl van restaurant Spectrum

In restaurant Spectrum creëren de chef Sidney Schutte en restaurantmanager Sascha Speckemeier een avondvullende gastronomische ervaring. Het restaurant is een voortzetting van wat de chef en restaurantmanager voorheen in Librije’s Zusje realiseerden om hun gasten te verrassen en te verbazen. Roberto Payer, general manager van Waldorf Astoria Amsterdam, is trots op zijn tweesterrenchef: Sidney Schutte heeft een fantastische onderscheidende stijl ontwikkeld; de tijd was rijp voor een ‘eigen’ restaurant. De ambities van Sidney en Sascha reiken hoog. Zij krijgen van ons alle ruimte om zich met Spectrum verder te ontwikkelen.”

Restaurant Spectrum | De naam

Over de nieuwe naam is goed nagedacht. Spectrum heeft een internationale klank, is herkenbaar en doet recht aan de verscheidenheid aan ingrediënten, smaken, creatieve receptuur en beleving van gastvrijheid. De restyling van het interieur en de sfeer in het stijlvolle, moderne restaurant dragen bij aan een overweldigende totaalervaring. “Alles komt nu op onze manier samen”, aldus Sidney Schutte.

Het DNA van restaurant Spectrum

Typerend voor Sidney Schutte is zijn dynamische, internationale manier van koken; hij staat inmiddels bekend om zijn out of the box creaties, wat resulteert in spannende nieuwe gerechten. In de creaties reflecteren Schutte’s Zeeuwse genen, Nederlandse ingrediënten, internationale ervaring en een grenzeloos arsenaal aan smaken. Deze verscheidenheid bepaalt het DNA van Spectrum. Dat ondervinden gasten ook aan tafel, waar een bevlogen en betrokken restaurantteam hen meeneemt op een zinnenprikkelende culinaire reis. Sascha Speckemeier: “Wij doen ons eigen ding, zijn een tikje eigenzinnig om onze gasten in alle opzichten te verwennen en te verrassen. Ook dát typeert Spectrum.”

Sidney Schutte opende zomer 2018 ook Café Cliché, zijn culinaire huiskamer in Amsterdam.

 

Website: Restaurant Spectrum

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.