Restaurant Ducasse sur Seine | Haute cuisine, gastvrijheid, cultuur en technologie op de Seine

17-10-2018

Restaurant Ducasse sur Seine brengt haute cuisine, gastvrijheid, cultuur en technologie samen op een exclusief cruiseschip in de Seine. Het schip vaart sinds 18 september jongstleden in 90 minuten langs de hoogtepunten van Parijs, terwijl de gasten kunnen genieten van een 3- tot 5-gangen menu op top niveau. We schreven al in augustus over de aanstaande opening in onze trends in het kort, nu weten we meer!

Cultuur en haute cuisine | Een 90 minuten durende tocht langs de hoogtepunten van Parijs

Ducasse liet voor het project een 100% geluidloze, elektrische boot maken met plaats voor meer dan 200 gasten. De standplaats van de boot is aan de kade van Trocadéro, nabij Port Debilly. Gedurende de dag worden er rondvaarten van gemiddeld 90 minuten gemaakt. De boot vaart dan langs het Louvre, de Notre-Dame, musée d’Orsay, het Île de la Cité en Île Saint-Louis voordat hij via de Eiffel toren terugkeert naar de kade. Op het terras van kade waar de boot ligt aangemeerd kun je trouwens ook genieten van een ‘Pause Gourmande’ dus een warm drankje, glaasje wijn of champagne met zoete of zoute hapjes. Het moderne, chique design van het schip is voor rekening genomen van Maurizio Galante en Tal Lancman. Zij hebben ook het interieur verzorgd voor het drijvende hotel Off Paris Seine.

Alain Ducasse zelf zal niet veel in de keuken te vinden zijn. Zijn voormalig sous-chef Francis Fauvel heeft hier samen met 35 andere koks de verantwoordelijkheid over gekregen. Bij de samenstelling van het menu wordt rekening gehouden met de seizoenen, en het gebruik van lokale producten. De menu’s zullen in tegenstelling tot de traditionele Franse keuken minder gebaseerd worden op vleesgerechten met zware sauzen, maar meer op bijvoorbeeld lichtere vis en groente gerechten. Ducasse noemt daarbij een gerecht van Tarbot met champagnesaus als voorbeeld. De reden voor deze omslag is de veranderende wensen van de gasten, die meer letten op vet, zout en suiker gehaltes in de gerechten.

Nieuwsgierig geworden naar Ducasse sur Seine?

Mocht u nieuwsgierig zijn geworden naar dit concept, neem dan wel een dikke portemonnee mee aangezien de prijzen voor een 3-gangen menu, zowel tijdens lunch als diner rond de € 100,- liggen en kunnen oplopen tot € 500,- voor een 5-gangen menu met champagne, wijn en een verrassing op het einde. Bekijk de mogelijkheden hier.

Website: Ducasse sur Seine

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.