Trends in het kort | Week 33

17-8-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere over het Amsterdam terrassen festival eind augustus in het Rembrandtpark en Starbucks bundelt krachten met een cryptocurrency venture waardoor de Bitcoin weleens zou kunnen doorbreken als reguliere valuta. Volgend weekend is het GinFever festival in Schiedam en met OpenTable kunnen gasten nu ook hun favoriete spot in het restaurant boeken. Het koffieconcept Kaldi opent hun eerste vestiging in Denemarken en er wordt een Chiringuito in een voormalige openbare toilet geopend in Londen (en dat ziet er mooi uit!). In Parijs kun je vanaf 4 september genieten van ‘Ducasse sur Seine’.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

De zomer afsluiten tijdens het Amsterdam terrassen festival

De zomer afsluiten tijdens het Amsterdamse Terrassen Festival 2018 in het Rembrandtpark. Er komen steeds meer hotspots die hun terras vertegenwoordigen bij Het Amsterdamse Terrassen Festival en ook meer spots waar je tussendoor terecht kunt om wat lekkers te eten. Je kunt het gratis bezoeken van 23 t/m 26 augustus. Een selectie van de deelnemers: Café Vrijdag | Meneer Nieges | five Brothers Fat | De Biertuin | The Butcher | Van Dam Brasserie | Venster 33 | BAUT | Bar Broker | Café Pananche | Miss Moneypenny | Van ’t Spit | Café Kiebêrt | Rainbowls | Partisan. Met een uitgebreid muziekprogramma; zelf zingen in de Karaokebus, Silent Disco & kinderdisco by Vondel Disco, DJ Tobias en Sunny vibes by Amsterdam Waves. Verder kun je sjoelen en meerdere spellen spelen in de muziekkapel en deelnemen aan pubquizzen op zaterdag en zondag.

Starbucks bundelt krachten met cryptocurrency venture

Bitcoin kan weleens op het punt staan om door te breken als een reguliere valuta. Dat is tenminste het doel van een startup die binnenkort wordt gelanceerd door één van de krachtigste spelers op Wall Street, met steun van enkele van Amerika’s meest toonaangevende bedrijven. Begin augustus kondigde Intercontinental Exchange – de handelskolos die eigenaar is van de New York Stock Exchange en andere wereldwijde marktplaatsen – aan dat het een nieuw bedrijf gaat vormen, Bakkt genaamd. De nieuwe onderneming, die naar verwachting in november van start zal gaan, biedt Bitcoin een federaal gereguleerde markt. Met de oprichting van Bakkt wil ICE Bitcoin transformeren in een vertrouwde wereldwijde valuta met een breed gebruik. Om die visie te realiseren, werkt ICE samen met zwaargewichten uit de wereld van technologie, consulting en retail: Microsoft, Boston Consulting Group en Starbucks. Dus misschien kunnen klanten binnen een paar maanden hun lattes betalen met bitcoins!

Ducasse sur Seine | Tijdens een riviercruise door Parijs genieten van de kookkunsten van Alain Ducasse

Vanaf 4 september kunnen liefhebbers genieten van een diner van de Franse chef-kok Alain Ducasse (heel veel Michelinsterren) tijdens een riviercruise door Parijs. Op het schip (100% elektrisch) met 200 zitplaatsen, geniet je van de uitzichten op Parijs zoals op het Louvre en de Eiffeltoren. Daarnaast kun je kiezen tussen een drie gangenmenu voor € 100 ($ 116), tot een speciaal vijfgangendiner met champagne, wijnen en een geschenk om mee naar huis te nemen voor € 500 ($ 580). De diner-/bootreis begint en eindigt in Port Debilly, in het 16e arrondissement.

GinFever festival in Schiedam

Zaterdag 25 augustus is in de binnenstad van Schiedam de eerste editie van het GinFever festival, het zusje van het populaire Jeneverfestival. Het wordt een dag vol muziek (verschillende DJ’s), foodtrucks, inspirerende masterclasses en natuurlijk heel veel gin, jenever en (alcoholvrije) cocktails. Een echt zomers festival dus. Leuk detail is de komst van de Rotterdamse cocktailpraktijk Dr. op de binnenplaats van het Schiedamse Jenevermuseum en de lancering van de exclusieve jenever Stokers Trots. De entree voor dit festival is gratis.

Met OpenTable kunnen gasten nu hun favoriete zitplaats reserveren

OpenTable, de wereldleider in online restaurant reserveringen en onderdeel van Booking Holdings, Inc. heeft 9 augustus de wereldwijde implementatie van ‘Seating Options’ aangekondigd. Dit is een functie waarmee gasten een speciale zitplaats kunnen reserveren aan bijvoorbeeld de bar of buiten op het terras. Mensen kunnen nu overal ter wereld gemakkelijk restaurants met verschillende zitmogelijkheden en tafeltypes vinden wanneer ze reserveren via de desktop of mobiele website, evenals de OpenTable iOS- en Android apps. Zitopties worden aangegeven met een pictogram op de profiel pagina’s van de restaurants. Binnen GuestCenter, OpenTable’s flagship management product, biedt Seating Options restauranthouders de mogelijkheid om hun restaurant opstelling in te delen als standaard, bar, hoge tafels/ stoelen, buiten of toonbank. Seating Options is nu wereldwijd beschikbaar met bijna 1/3 van de restaurants op OpenTable die deze functie al gebruiken.

Inschrijving voor ‘NK Leermeester-Leerling’ en voor ‘NK Jonge Koks’ geopend!

De inschrijving voor de Nationale Kampioenschappen voor Leermeester-Leerling duo’s en voor Jonge Koks tot en met 25 jaar is open. Deze wedstrijden vinden plaats tijdens de Horecava 2019 in RAI Amsterdam op respectievelijk dinsdag 8 januari en woensdag 9 januari 2019.
Na een succesvolle editie van beide wedstrijden begin 2018, waar De Nederlanden* het NK voor Leermeester-Leerling won en Sebastiaan Schreuder het NK Jonge Koks, organiseert ook in 2019 het Gastronomisch Gilde deze wedstrijden weer. Wil je deelnemen aan een van deze twee wedstrijden? Meld je voor 1 oktober 2018 aan via het secretariaat van het Gastronomisch Gilde (info@gastronomischgilde.nl), je ontvangt dan een aanmeldformulier.

Kaldi opent deuren in Denemarken

Het oorspronkelijk Nederlandse koffieconcept Kaldi opent vrijdag 17 augustus officieel haar eerste vestiging in Denemarken. De nieuwe espressobar is gevestigd in Vesterbro in Kopenhagen. Kaldi vervangt het huidige ontbijtrestaurant van het Zleep Hotel Copenhagen City, gelegen aan een levendig kruispunt in een gerenoveerd pand.

Chiringuito in Londen | Design strandtent in een voormalige openbare toilet

Chiringuito, een relaxte strandbar geïnspireerd op de Spaanse chiringuitos, gaat open in een voormalig openbaar toilet in de tuinen van het Bethnal Green museum. De eigenaars hebben deze ruimte volledig verbouwd. Kamerhoge ramen, glanzende azuurblauwe tegels, een bartop gemaakt van oude 5 peseta munten en een muurschildering van kunstenaar Mallory Dawn die de muur domineert. Buiten hebben ze een terras rond bijna de volledige omtrek van het gebouw, en boven op het gebouw hebben ze een openluchtzithoek gecreëerd met uitzicht op de naburige museumtuin en de St. John’s Church.

Airbnb | Verhalen vertellen rond het 10 jarig bestaan van de Airbnb community

Wanneer meer dan 2 miljoen mensen op een willekeurige avond in andermans huizen worden verwelkomd, kunnen er verbazingwekkende en zelfs bizarre momenten plaatsvinden. Airbnb viert hun 10-jarige verjaardag door 10 bijzondere momenten en verhalen uit hun community te belichten. Verhalen, video’s over hun gastheren, bezoekers en hoe ze de wereld dichter bij elkaar brengen.

#carrythecup pop-up bij Lush Soho Studio

Lush, het bedrijf dat handgemaakte, vegan cosmetica maakt dat niet op dieren wordt getest, daagt klanten uit om met eenmalige bekers te stoppen in een gloednieuwe pop-up die gratis koffie biedt aan klanten die binnenkomen met herbruikbare bekers. De #carrythecup pop-up is dinsdag 4 augustus voor 4 weken geopend, dus als je zin hebt in gratis veganistische koffie, ijskoffie of thee, ga dan naar de Lush Soho Studio in Beak Street, Londen. In samenwerking met ethisch koffiemerk Change Please hoopt Lush het bewustzijn van de schadelijke impact van plastic voor eenmalig gebruik op het milieu te vergroten en het belang van herbruikbare drinkbekers te onderstrepen.

Carlsberg in Engeland heeft zes vreemdelingen samengebracht om de ‘Carlsberg-hut’ te bouwen

Na het succes van de Carlsberg Expørt verjonging en de populariteit van de The Danish Way-campagne, is Carlsberg UK van start gegaan met het thema ‘de feestdagen in echte Scandinavische stijl’ met de lancering van de pub ‘Carlsberg Cabin’. Met behulp van hydro- (waterval) en zonne-energie-technologie is de cabine gebouwd met alleen duurzame materialen, door mensen uit heel Engeland die even wilde ontsnappen aan het moderne leven.

Geïnspireerd op de liefde voor het buitenleven van de Denen, is de CO2-neutrale pub compleet met een Carlsberg Expørt DraughtMaster-bierpomp en gelegen in het serene landschap van Kudhva in Cornwall – een wilde kampeerervaring bij Tintagel. De Carlsberg-hut is ontworpen voor maximaal zes personen en staat open voor consumenten die de ‘Danish Way’ willen beleven. Er kan geboekt worden via AirBnB.

De Ballade ‘Afrika’ van Toto | Thema prank stunt van Burger King

Bijna elk jaar gaat er wel een prank over het internet rond een oubollig, oud nummer wat dan wordt gedraaid in een reeks memes. ‘Never Gonna Give You Up’, begon de trend een decennium geleden en zowel ‘All Star’ als ‘Smooth’ kregen de afgelopen jaren de volledige meme-overload behandeling. En nu hebben de prankers op het internet besloten dat Toto’s ballad ‘Africa’ uit 1982 het grappigste liedje van 2018 is. In Engeland lanceerde Burger King een social media-stunt met het Toto-thema en beloofde deze power ballad de hele dag te spelen op één van hun locaties in ruil voor 1000 retweets van een tweet.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.