Red King Crab | Taiko’s Ingrediënt van het Jaar

21-9-2017

  • Taiko’s Ingrediënt van het JaarRed King Crab
  • Taiko’s Ingrediënt van het JaarRed King Crab

Nadat de afgelopen jaren voor Wagyu en wasabi glansrollen waren weggelegd, heeft Taiko, het modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Amsterdam sinds deze week een nieuw ‘ingrediënt van het jaar’. De Kamchatka krab oftewel Red King Crab, en chef Schilo van Coevorden heeft hieromheen een compleet nieuw Omakase menu gecreëerd. Dit menu staat tot 18 september 2018 op het menu.

Taiko’s Ingrediënt van het Jaar

De Red King Crab kan tot wel tien kilo wegen en een spanwijdte van twee meter hebben. Het is niet voor niets dat het ook wel de koning onder de krabben genoemd wordt. Schilo’s fascinatie ermee voert alweer bijna twee decennia terug, naar de tijd dat hij nog in Osaka, Japan werkzaam was en een restaurantketen ontdekte waar alleen maar Kani (het Japanse woord voor krab) geserveerd werd. Die onvergetelijke ervaring heeft hij nu vertaald naar Taiko’s nieuwe “Ingredient of the Year” Omakase menu.

Red King Crab

De krab wordt levend overgevlogen van het piepkleine vissersplaatsje Hammerfest naar vishandel Jan van As in Amsterdam. Daar wordt die in een bassin bewaard waardoor Taiko altijd over levende en de meest verse Red King Crab beschikt. Schilo ging zelfs naar Hammerfest (Noorwegen) om te zien hoe plaatselijke vissers de krab vangen en bereiden. “Noren bleken overigens de krab uitsluitend te koken of barbecueën, maar omdat het water zo zuiver is kun je het vlees ook perfect rauw als sashimi eten. Dan komt die combinatie van het zilte vocht uit de scharen en het zoete vlees namelijk optimaal tot zijn recht. Zo serveer ik hem in Taiko onder meer op ijs dat op smaak is gebracht door de kop, maar bijvoorbeeld ook als gerookte sushi”.
Nieuwsgierig geworden naar deze en Schilo’s overige originele en verrassende bereidingswijzen van Red King Crab? Tot en met 18 september 2018 kun je in Taiko genieten van het speciale 12-gangen “Ingredient of the Year” Omakase menu waarbij voor de King Crab een glansrol is weggelegd.

Prijsvraag

Vorige week schreven we over de prijsvraag van het Conversatorium Hotel waarbij je het ‘Ingrediënt van het Jaar’ moest raden. Eén van de prijzen die gewonnen kon worden was een twaalf gangen menu in Taiko + een overnachting in het Conservatorium Hotel voor twee personen. Met de winnaars wordt persoonlijk contact opgenomen!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.