Rayleigh & Ramsay | Zelf wijnen ontdekken, ‘By The Glass’

6-11-2017

Met de opening van Rayleigh & Ramsay in Amsterdam heeft Nederland er in navolging van Londen een uniek wijncafé bij, waarbij het zelfstandig ontdekken van wijnen centraal staat. Er worden maar liefst 100 wijnen verdeeld over acht smaakprofielen aangeboden per proefslokje, half glas of heel glas. Prijzen variëren van € 0,70 tot € 15,00. De wijnen worden gepresenteerd in wijndispensers waaruit de gast zelf kan ‘tappen’ met behulp van een vooraf opgewaardeerde kaart. Alle wijnen kunnen online beoordeeld en besteld worden. Naast Londen en Amsterdam is dit concept inmiddels ook te vinden in Riga, Geneve en op Mauritius. Adviseur en verkoper van deze concepten is het Nederlandse By The Glass International.

Rayleigh & Ramsay

Rayleigh & Ramsay is een ‘wijnbar’ waar je ook een goede kop koffie, lekker tapbiertje of cocktail kunt drinken. Daar waar de wijnen zelf gepakt kunnen worden via een kaart, helpen gastvrije bartenders je graag aan een biertje, koffie of ander drankje. Ze vinden de term ‘wijnbar’ te hoogdrempelig maar schenken wel meer dan 100 wijnen per glas via de wijndispensers van By The Glass. Dus geen sommelier maar er lopen wel vriendelijke en kundige medewerkers rond om gasten desgevraagd van advies of informatie te voorzien. Rayleigh & Ramsay wil een speeltuin zijn voor de liefhebber die veel van wijnen weet, maar ook voor de leek die net begint met het ontdekken van wijn. Er is voor elk wat wils, dus ook voor de ervaren drinker die op zoek is naar een wat complexere uitdaging. Bekijk deze video over het concept.

By The Glass

Alhoewel onze ex-collega Bram Kosterink in 2015 al enthousiast schreef over een soortgelijk systeem dat hij had gespot in Toscane en we kleinere systemen ook in hotellobby’s tegenkomen, hebben wij het in Nederland nog niet zo grootschalig gezien als bij Rayleigh & Ramsay. En als wijnliefhebbers klinkt het bijzonder aantrekkelijk! By the Glass heeft trouwens ook de wijnsystemen bij de Es vestigingen van Vagebond Wines in Londen geleverd. Zij hebben met hun concept al diverse prijzen gewonnen.

De mogelijkheid bieden om een mooie wijn ook per glas te kunnen bestellen wordt erg gewaardeerd door wijnliefhebbers. Vooral als je met z’n tweeën uit eten gaat en één persoon de BOB is kun je vaak alleen maar de huiswijn bestellen. Een unit van By the Glass geeft je de mogelijkheid de wijnliefhebbers onder je gasten te verrassen en maakt bijzondere wijnen in prijs bereikbaarder.

Bron: By The Glass

Website: Rayleigh & Ramsay

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.