WineStation in de hotellobby

18-1-2016

Bram Kosterink heeft zich verder verdiept in de mogelijkheden van de systemen van WineStation. Wereldwijd gebruikt in verschillende hotellobby’s waar je met je kamersleutel (pasje) wijn kunt tappen en laten bijschrijven op je rekening…

Bram over de WineStation

Dat een blog kan leiden tot inspiratie voor een nieuwe blog blijkt ook mij te kunnen overkomen. Naar aanleiding van mijn blog ‘Inspiratie uit Toscane’ werd ik benaderd voor een borrel op de stand van WineStation. Hetzelfde systeem dat ik tegenkwam in Toscane, maar nu uitgelegd hoe het in praktijk werkt en waar het op dit moment voor wordt gebruikt binnen de horeca. Met name dat laatste punt leek mij interessant om te beschrijven in deze blog.

Voor diegene die mijn blog over Toscane niet hebben gelezen. Het systeem dat ik destijds tegenkwam is geschikt om gasten zelf hun glazen wijn te laten inschenken. Door middel van een pas waar de gast zelf een bedrag op heeft gezet, kan er gekozen worden voor drie verschillende maatjes; een proefglas, een half glas of een vol glas. Na de keuze wordt het glas gevuld en het bedrag direct van de pas afgeschreven. Naast deze optie houdt het systeem de wijn na opening zeker 60 dagen goed.

Hilton en Marriot en de WineStation in de lobby’s

Hilton en Mariott maken reeds gebruik van dit systeem in onder andere enkele luxere suites van het hotel en in de lobby van sommige hotels. De hotelkamersleutel (in de vorm van een pasje), is geschikt om te gebruiken voor het wijnsysteem. Wanneer de gast een glas wijn pakt uit het systeem wordt het bedrag gelijk op de rekening geboekt.

Naast dat het systeem op deze manier wordt gebruikt, heeft het bedrijf Napa Technology het mogelijk gemaakt om bij een aantal wijnhuizen het ‘wijngedrag’ te monitoren. De pasjes voor de WineStation zijn gepersonaliseerd om zodoende bestelde wijnen per periode te factureren. Per gast wordt daarbij gemonitord welke wijn er wordt gedronken en hoeveel. Op deze manier kan men inspelen op de speciale wijnbehoeften van iedere gast. De technologie wordt dus nu nog actiever en gerichter gebruikt. Gaaf als je van iedere (vaste) gast een wijnprofiel kunt opstellen. Het gevolg is betere voorlichting en het bedienen van je gasten naar behoefte. Ik ben benieuwd hoe mijn wijnprofiel er uit zou komen te zien, waarschijnlijk behoorlijk divers. ^Bram Kosterink

Website: WineStation

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.