Raindrop cake met kersenbloesem | Een ‘hapje water’ met een vleugje lente

12-3-2018

We blijven ons afvragen hoe een raindrop cake smaakt! We hebben nog geen Japans restaurant in Nederland die dit nagerecht serveert zover wij weten. We schreven er eerder over, we hebben ze in 2016 gespot in New York City en vorig jaar in Londen op het menu bij restaurant Yamagoya. Dit jaar heeft restaurant Yamagoya, de ramen-specialist uit Fukuoka, Japan, een kersenbloesem raindrop cake op de menukaart tijdens Hanami, het Japanse festival dat de komst van de lente viert. De raindrop cake met kersenbloesems is beschikbaar van maandag 19 maart tot en met 19 april. We zijn benieuwd wanneer een Japans restaurant in Nederland dit nagerecht gaat maken?

Raindrop cake met kersenbloesem

Geïnspireerd op het Japanse cult gerecht, mizu shingen mochi en gemaakt in de vorm van een waterdruppel, zal Yamagoya’s raindrop cake dit jaar een kersenbloesembloem bevatten. Verder wordt de cake geserveerd met een kleverige zoete melasse stroop (Kuromitsu) en kinako; geroosterd sojaboonmeel waarin de cake kan worden gedipt. Het gerecht schijnt de zintuigen uit te dagen, het smelt in de mond en laat een ​​bloemige en verfrissende nasmaak achter. “Vroeger reisde ik als kind naar Japan voor het Hanami festival, het is mijn favoriete tijd van het jaar en een prachtig festival. Bij Yamagoya hebben we het festival naar Londen gebracht en een dessert gecreëerd ter ere van de nationale bloem van Japan”, aldus mede-oprichter Fah.

Over restaurant Yamagoya

Yamagoya werd in 1969 opgericht door Masatoshi Ogata en komt van origine ​uit Fukuoka, Japan. Masatoshi heeft 3 jaar lang onvermoeibaar gewerkt aan het perfectioneren van de recepten voor zijn gasten voordat hij de juiste, subtiele en uitgebalanceerde smaak van zijn kaeshi-marinade had gevonden, de juiste wijze van marineren van zijn chashu en de smaak en textuur van zijn noedels had geperfectioneerd. Deze recepten worden al drie generaties binnen de familie bewaard.

Over de Raindrop cake

In 2016 hebben we voor het eerst geschreven over een ‘hapje water‘ ofwel raindrop cake, we hebben het toen gespot in New York op de openluchtmarkt Smorgasburg. In mei 2017 bracht Yamagoya de Raindrop Cake voor het eerst naar Londen, waarbij er elke dag slechts 20 aan het menu werden toegevoegd. Yamagoya’s recept is zorgvuldig ontwikkeld om een ​​glasheldere cake te produceren, gemaakt van speciaal agarpoeder dat alleen in Japan te vinden is om de cake zo helder mogelijk te maken. Ook toen werd de cake geserveerd met een kleverige, zoete, melasse stroop (Kuromitsu) en kinako; geroosterd sojabonenmeel om te dippen.

Website: Yamagaoya

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.