Pulled Wheats | Stoofvlees zonder vlees op het menu bij Ellis

18-2-2022

  • Sizzling casserole met pulled wheats bij EllisSizzling casserole met pulled wheats bij Ellis
  • Sizzling casserole en Vegan Moulleux bij EllisSizzling casserole en Vegan Moulleux bij Ellis

Bij Ellis weten ze dat de plantbased toekomst sizzling hot is én weten ze hoe ze (plant)aardiger kunnen zijn voor onze planeet. Wie dacht dat het stopte bij de beyond burger zat fout, want de pulled wheats gaan als nieuwste, volledig plantaardige vleesvervanger in hun aanbod way beyond die beyond burger.

Vanaf deze week serveert Ellis in al zijn vestigingen de sizzling casserole: een gloednieuw vegan gerecht waarin de revolutionaire vleesvervanger ‘pulled wheats’ de hoofdrol speelt.

Leestijd: 2 minuten

Sizzling casserole met pulled wheats op het menu bij Ellis  

Wie vanaf deze week een sizzling casserole met pulled wheats bestelt in alle Belgische vestigingen, proeft hoe innovatie smaakt. Ellis is namelijk de allereerste speler die deze pulled wheats op de Belgische markt lanceert. De zaak maakt er een punt van om als concept vernieuwend en innovatief naar voor te treden, en slaagt daar jaar na jaar opnieuw in door aandachtig rond te kijken naar de rest van de wereld, zoals bijvoorbeeld de Scandinavische landen waarin de vegan trend al veel prominenter aanwezig is dan bij ons.

 Pulled wh(e)at?!

Granen zitten in het segment van vleesvervangers al een tijdje in de lift. Dit nieuwe product is een innovatieve vleesvervanger op basis van tarwe, en ligt in dezelfde lijn van pulled oats, een vergelijkbaar product op basis van haver dat ontwikkeld werd in Scandinavië. Op de ingrediëntenlijst? Eiwitten die uit tarwe en erwten getrokken worden. Die worden vervolgens gerehydrateerd, om dan in grote chunks uit elkaar te trekken. Vandaar ook de naam: pulled wheat of ‘getrokken tarwe’. Deze variant met tarwe zagen we – althans in België – nog nooit.

Door het chunk-effect en verrassende bite lijkt de textuur wat op dat van écht vlees, maar laat je niet vangen: in dit stoofpotje vind je verder alleen nog rode wijn, vegan bouillon, paddenstoelen, ui, laurier, aardappel en augurk terug. Van echt vlees dus geen sporen, al is het wel leuk om te weten dat pulled wheat evenveel proteïnen bevat als rundvlees. Daarnaast is het een natuurlijke bron van ijzer en B12.

Vegan moelleux: ieders favoriet

Zin in een dessert? Dan biedt Ellis je het perfecte dessert: een oowy-goowy chocolade moelleux. Dé klassieker die bij iedereen in de smaak valt, ook bij veganisten, want dit nagerecht is helemaal plantaardig.

Ellis wil dat iedereen van hun gerechten kan genieten: “We zijn niet van plan om een volledig plant-based concept te worden, maar geloven sterk in het flexitarisme. We willen naast onze vleesproducten graag kwalitatieve producten aanbieden die door iedereen, inclusief niet-vleeseters, gesmaakt worden.”

Dit is Ellis!

Nadat “Who the f*ck is Ellis?!” jarenlang hun slogan was, wist het merk na 10 jaar goed genoeg wie ze waren om een volledig nieuw concept uit te zetten. Daar hoorden niet alleen veranderingen op de menukaart bij, maar ook een compleet vernieuwde huisstijl, een naamsverandering van Ellis Gourmet Burger naar ‘gewoon’ Ellis en een nieuw logo. Als je hen nu zou vragen who the f*ck Ellis is, is het antwoord duidelijk: een foodmerk dat inzet op vlees én plantbased rock & roll en die identiteit ook in al zijn vestigingen uitstraalt. Dát is Ellis met 15 vestigingen in België en 4 in Nederland.

Website: restaurantketen Ellis

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.