Postillion Hotels investeert in sollicitatieproces met de DISC-analyse

2-2-2023

  • Postillion Hotels uses the DISC-analysis of MapsTell in their job application processPostillion Hotels uses the DISC-analysis of MapsTell in their job application process

Per 1 januari heeft Postillion Hotels het sollicitatieproces uitgebreid met de DISC-analyse. Deze persoonlijkheidsanalyse brengt het gedrag van mensen in kaart en presenteert de uitslag op een interactieve manier. De hotelketen wil vanaf het begin selecteren op het gedrag van toekomstige medewerkers om zo diversere teams samen te kunnen stellen. Daarom heeft het bedrijf ervoor gekozen om de DISC-analyse van MapsTell onderdeel te maken van de eerste ronde van elke sollicitatie. Met deze investering in het sollicitatieproces verwacht Postillion Hotels nog beter te kunnen beoordelen of sollicitanten geschikt zijn voor vacatures en of de persoonlijkheidsstijl een aanvulling is op de andere persoonlijkheden binnen de teams.

Leestijd: 3 minuten

Sterke teams

De DISC-analyse geeft inzicht in het gedrag van toekomstige medewerkers. Veel werkgevers selecteren nu op bepaalde eigenschappen. Het grote voordeel van de DISC-methode is dat het een indicatie geeft van hoe een sollicitant zich gedraagt in teamverband. Erik-Jan Ginjaar, Algemeen Directeur Postillion Hotels: “Het functioneren van een team is bepalend voor het succes van een afdeling en uit onderzoek blijkt dat diverse teams beter presteren. We zijn geneigd om in het selectieproces voorkeur te geven aan eigenschappen die je herkent van jezelf of binnen het team. De kunst is juist om mensen te selecteren met eigenschappen die het team nog mist.” Wij schreven eerder over ‘Werken bij Postillion Hotels.

Juiste mensen op de juiste plek met behulp van de DISC-analyse

Postillion Hotels kan met behulp van de DISC-analyse de juiste mensen op de juiste plek in het juiste team plaatsen. Op die manier wil Postillion Hotels het functioneren van de teams optimaliseren en een werkomgeving creëren waarin medewerkers zichzelf kunnen zijn. Ginjaar: “We willen niet alleen goede medewerkers aantrekken, we willen ze behouden. Hiervoor is een werkomgeving en team nodig waarin ruimte is voor verschillende kwaliteiten en persoonlijkheden. Zo voelen medewerkers zich op hun plek en blijven ze intrinsiek gemotiveerd op de werkvloer. Ik zie deze toevoeging in de sollicitatieprocedure echt als de basis voor een gelukkige arbeidsrelatie tussen de nieuwe werknemer en de werkgever Postillion Hotels. En voor de sollicitant heeft de test sowieso waarde, ongeacht of het leidt tot een baan bij Postillion Hotels. Hij of zij krijgt immers inzicht in de eigen voorkeurs-gedragsstijl – dat is op zichzelf al waardevol.”

DISC-model van MapsTell

Het DISC-model gaat uit van vier persoonlijkheidsstijlen: dominant (D), invloed (I), stabiel (S) en consciëntieus (C). Aan de hand van een reeks vragen wordt getest hoe een sollicitant scoort op twee assen: hoog tempo – rustig tempo en taakgericht – mensgericht. Op basis van die score wordt de sollicitant ingedeeld in een of meerdere persoonlijkheidsstijlen. MapsTell heeft het DISC-model verrijkt door een extra laag toe te voegen: de Wereld van Verschil. De assen zijn over een kaart gelegd, waar steden, bergen en rivieren de persoonlijkheidsstijlen verder uitdiepen. Op deze manier biedt MapsTell een interactief alternatief voor lange rapporten over de verschillen binnen de persoonlijkheidsstijlen.

Website: Postillion Hotels & MapsTell

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.