Pathé gaat 4D-bioscoop nu ook in Nederland openen

30-5-2017

Pathé gaat nu ook in Nederland een 4D-bioscoop openen. Hierbij kijk je als bezoeker niet alleen naar een film maar ervaar je de film ook fysiek. Bewegende stoelen en effecten zoals wind, bubbels en geur zorgen, in perfecte harmonie met de actie op het scherm, voor een ongekende ervaring.

4D-bioscoop

De locatie van de nieuwe zaal weten we nog niet, wel is bekend dat de opening begin volgend jaar is en dat daarna meerdere zalen zullen volgen. Na openingen in Frankrijk en Noorwegen schreven we er eerder dit jaar een artikel over. Even opfrissen, wat zijn 4D-bioscopen ook alweer?

Tijdens de films zijn er tegelijkertijd fysieke effecten in het theater die optreden in synchronisatie met de film. In Nederland kennen we deze bioscopen alleen in het klein: in de Efteling is er één te vinden (Pandadroom) en ook in het Dolfinarium is de kans groot dat je weleens een 4D-film bezocht hebt.

4DX Zuid-Korea

Pathé zal gaan werken met de techniek van het Zuid-Koreaanse bedrijf 4DX. Zij willen dat films kijken in de toekomst nog realistischer wordt. Buiten bewegende stoelen krijg je als bezoeker ook te maken met wind, water, rook, bliksem, geuren, mist en er kan zelfs een vlokje sneeuw naast je neer dwarrelen. Deze effecten lopen synchroon met de film, wanneer het dus regent in de film zal je als bezoeker nat worden. Staat er een gebouw in de fik, reken dan op een verbrande geur om je heen!

Het is trouwens niet zo dat elke film in 4D uitgezonden kan worden. Momenteel draait bijvoorbeeld de nieuwe Pirates of the Caribbean-film ‘Dead Men Tell No Tales’ in Parijs in 4D. Dan maar hopen dat het schip niet omslaat anders kan het weleens een heel nat avondje uit worden!

Website: Pathé

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.