Pasta | Van ‘Donut alla Bolognese’ tot ‘spaghetti’ ijs

21-2-2018

  • Restaurante Contraste Milaan
  • Restaurant Intermezzo Ulvenhout

Een jaar geleden aten wij bij restaurante Contraste in Milaan een werkelijk zalige ‘Donut alla Bolognese’, zo’n gerecht dat je altijd bij blijft. Het leuke is dat het gerecht je op het verkeerde been zet, behalve de vorm had het niets te maken met een donut. Je kunt veel kanten op met pasta en in dit artikel heb ik een aantal voorbeelden verzameld. Nu moet ik eerlijk bekennen dat een aantal ‘hippe, trendy’ pasta gerechten al erg lang bekend zijn, zo maakte ik in mijn studententijd al regelmatig een spaghetti alla Carbonara taart. En mijn studententijd ligt al enkele decennia achter me! Op onze Pinterest pagina hebben we een bord ‘Italian Inspiration’ gemaakt met foto’s en video’s van de diverse trendy pastagerechten. Wat denk je van een ’30 feet long pasta strand’ of spaghetti geserveerd vanuit een Parmigiano kaas? Of spaghetti taco’s, cupcakes of ‘rainbow spaghetti’? ^Marjolein

Donut alla Bolognese

Gegeten bij restaurant Contraste (*Michelin) in Milaan. Zoals je op bovenstaande foto kunt zien lijkt het net een echte donut. Het is echter slechts de vorm die de naam van het gerecht bepaald. De donut is gemaakt van pasta, geserveerd met een heerlijke Bolognese saus. Het restaurant is trouwens een aanrader als je Milaan bezoekt, ik kon echter niet vinden of de donut nog op het menu staat.

Spaghetti donuts, cupcakes, taarten, ijs en zelfs ‘rainbow’ pasta

Spaghetti donuts zijn sowieso populair, Google er maar eens op! Er zitten een hoop professionele gerechten tussen de foto’s. Het blijft, indien klein geserveerd, een leuke amuse voor een Italiaans restaurant. Maar ook taarten en cupcakes worden in alle smaken, maten en vormen bereid, gefotografeerd en gedeeld via de sociale media. Kijk maar eens op ons Pinterest bord, Italian Inspiration  en met de internet hype van je restaurant ‘Instagrammable’ te maken, zijn dit echt kansen voor Italiaanse restaurants! Waar je mij in ieder geval geen plezier mee doet is de ‘rainbow spaghetti’. Die kleurstofverslaving in Amerika moeten we maar niet na-apen! Wat wel leuk is voor kinderen: spaghetti door stukjes worst steken en daarna koken, ziet er geinig uit!

’30 feet long pasta strand’- Miller’s Wife Pasta bij ePasta in New York City

Afgelopen weekend kwam ik op Facebook een video tegen van het gerecht, Miller’s Wife Pasta van ePasta in New York City. Zij serveren een ’30 feet long pasta strand’ met een originele tomatensaus en kalfsgehaktballen. Bekijk het maar eens, het ziet er bijzonder uit! Het gerecht wordt geserveerd inclusief schaar! Bij ePasta serveren ze ook een ‘pizza’ op een bodem van kipfilet, bijzondere pizza voor degene die glutenvrij moeten eten!

Pasta serveren uit een Parmigiano kaas ‘wiel’

Pasta geserveerd uit een Parmigiano kaas kwam ik een aantal jaar geleden voor het eerst tegen in Duitsland en ondertussen ook in Italië en Amerika. Ook bij het Italiaanse restaurant Intermezzo in Ulvenhout serveren ze in de winter een pasta met groenten vanuit zo’n Parmigiano wiel. Het gerecht wordt geflambeerd, de kaas geraspt en door de pasta gemengd. Spectaculair en lekker! Ook hiervan zijn foto’s te vinden op het Pinterest bord, hierboven of bekijk deze video.

Hartige ‘pasta di cacao’

Al een paar jaar zie ik met enige regelmaat een recept hiervan langskomen. De recepten die mij aanspreken, zijn de hartige ‘pasta di cacao’ gecombineerd met hazelnoten (ooit die uit Piedmonte geproefd, die zijn echt bijzonder smaakvol) en een Alfredo-achtige saus met verse Pecorino Romano erover gestrooid. Foto’s? Kijk op Pinterest!

Pasta geserveerd in Taco’s van Parmigiano kaas

Recepten zijn overal te vinden en een taco serveren gevuld met een spaghetti Carbonara of Bolognese is weer eens wat anders dan over deze gerechten Parmezaanse kaas strooien! Foto’s op Pinterest.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.