Pancake Art

5-10-2015

Barista’s kunnen hun kunsten gaan uitbreiden met het maken van kunstige pannenkoeken! Een nieuwe trend uit Japan: Pancake Art.

Begin van 2015 schreven we over de ‘PancakeBot‘ waarmee je pannenkoeken ‘print’ in zowat elk ontwerp. Vooral makkelijk en leuk voor kinderen en een gimmick voor op het ontbijtbuffet. Maar nu is er een nieuwe trend: Pancake Art.

Pancake Art uit Japan

In onze bron voor dit artikeltje, een artikel op Eater.com, kun je een paar bekende Amerikaanse chef-koks zien die vereeuwigd zijn in pannenkoeken. En in het Italiaanse restaurant ‘La Ricetta’, gelegen in de stad van Zama in Japan, is het maken van high-end pannenkoekkunst onderdeel van hun handelsmerk. Hoewel ze zich verder vooral lijken te richten op de klassieke Italiaanse keuken. Aangezien hun website alleen in het Japans is, is het handiger om op hun Twitter-account te kijken voor voorbeelden.

Inspiratie

Welke bekende Nederlander zal als eerste worden vereeuwigd in pannenkoekkunst? Het gaat er natuurlijk om of gasten willen betalen voor een pannenkoek met hun eigen gezicht. Het is een leuke gimmick maar of je gasten daarop zitten te wachten? Het is in ieder geval geweldig om echte prins- en prinsespannenkoeken te kunnen serveren aan de jonge gasten van je restaurant. Of pannenkoeken van iconische karakters. De vraag is wanneer de eerste pannenkoekkunst wedstrijd wordt gehouden, naast de Nederlandse barista kampioenschappen. En hoe we een pannenkoeken bakker die kunststukjes op de borden tovert gaan noemen…..

Website: Eater

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.