De PancakeBot, 3-D printer voor pannenkoeken op je ontbijtbuffet!

12-3-2015

Met de PancakeBot ‘print’ je pannenkoeken in bijna elk ontwerp dat je je kunt voorstellen. Vooral makkelijk en leuk voor kinderen en een trekpleister voor op een ontbijtbuffet.

Inspiratie: een pannenkoekenprinter op uw ontbijtbuffet.

Zou het niet geweldig zijn om pannenkoeken te serveren met uw logo voor het ontbijt? Of het logo van een bedrijf dat uw hotel bezoekt? Je kunt natuurlijk ook een tekenwedstrijd organiseren voor de jongste gasten van je hotel en de tekening van de winnaar serveren bij het ontbijt. Wij denken dat je een blijvende indruk met de PancakeBot kunt maken.

Over de pannenkoekenprinter

Deze pannenkoekenprinter is ontworpen om te inspireren, te vermaken, en om te genieten van de creativiteit van de gebruikers maar heeft ook een commerciële kant. Het kan er voor zorgen dat uw merk een blijvende indruk achterlaat. De ontwerper van de Pancakebot, Miguel Valenzuela, wilde een pannenkoekenprinter van LEGO voor zijn twee dochters maken, ondertussen is de PancakeBot echter uitgegroeid tot een compleet gepatenteerd product. Momenteel is Miguel Valenzuela de productie van zijn PancakeBot succesvol aan het financieren op Kickstarter.

Hoe werkt de PancakeBot?

Met de gebruiksvriendelijke software kun je je eigen pannenkoek ontwerpen door gebruik te maken van afbeeldingen op je computer. De software maakt een bestand van je favoriete kunstwerk of karakter, het logo van je bedrijf, een logo van een team of een tekening van een kind en de PancakeBot doet de rest. Je slaat de afbeelding op een SD-kaart op en deze gebruikt de pannenkoekenprinter voor het steeds opnieuw ‘printen’. De PancakeBot maakt gebruik van een gepatenteerde beslag doseersysteem en ‘print’ het beslag op de bijgeleverde bakplaat. Door een combinatie van samengeperste lucht en vacuüm heeft de PancakeBot controle op waar het beslag wordt ‘geprint’.

Website: Kickstarter

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.