Opening van Brasserie Bruis in Haarlem

29-10-2021

  • Brasserie Bruis HaarlemBrasserie Bruis Haarlem - credits Ivo Geskus @SpecialPixels
  • Jozua Jaring en Bas Averdijk - Brasserie BruisJozua Jaring en Bas Averdijk - Brasserie Bruis - credits Ivo Geskus @SpecialPixels
  • Brasserie Bruis HaarlemBrasserie Bruis Haarlem - credits Ivo Geskus @SpecialPixels
  • Brasserie Bruis HaarlemBrasserie Bruis Haarlem - credits Ivo Geskus @SpecialPixels

Opening – Chef-eigenaar Jozua Jaring en maître Bas Averdijk van sterrenrestaurant Ratatouille Food & Wine in Haarlem openen op 3 november 2021 hun Brasserie Bruis in Haarlem. De brasserie is gevestigd op de Lange Veerstraat 15, op de plaats waar voorheen restaurant Petossi zat. Bruis is een informele brasserie waar de gast terecht kan voor internationale brasseriegerechten op niveau, een hapje en een goed glas wijn.

Leestijd: 2 minuten

Chefs van sterrenrestaurant Ratatouille Food & Wine openen brasserie

De compagnons waren al een tijd op zoek naar een laagdrempelige zaak om samen te ondernemen. Jozua Jaring (43 jaar): “De Lange Veerstraat ligt in hartje centrum Haarlem en is een gezellige bruisende straat met veel horeca. Het is de ideale locatie voor een toegankelijke brasserie. Toevallig ligt Bruis naast het pand waar ik Ratatouille Food & Wine ooit ben begonnen in 2013. Inmiddels zit Ratatouille sinds 2015 aan het Spaarne, op 2 minuten loopafstand van Bruis.”

Lekker eten met een goed glas wijn | Bij Brasserie Bruis in Haarlem

De kaart bestaat uit à la carte gerechten zoals carpaccio, terrine van eendenlever, crème brûlée van witlof, ravioli, tarbot, ribeye en eendenbout. Voorgerechten zijn er vanaf € 11,50, hoofdgerechten vanaf € 14,50 en desserts vanaf € 9,-. Jozua Jaring: “Daarnaast is er een driegangenmenu voor € 39,- en zijn er appetizers zoals oesters en een vleesplank. Die laatste zijn ook geschikt voor de gast die snel even een hapje en een drankje wil komen nuttigen. Met Bruis bieden we lekker eten gemaakt van topkwaliteit producten met een goed glas wijn in een informele, relaxte sfeer. We zijn woensdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur open, zodat ook de concert- en theaterbezoeker in alle rust van een goede maaltijd kan genieten.”

Eén team, één buis

Het interieur van het 100 m2 grote restaurant heeft de afgelopen tijd een kleine make-over gekregen, met als resultaat een sfeervolle zaak met een intieme sfeer. Bas Averdijk (36 jaar): “De kleuren in het restaurant zijn wat lichter geworden en er staan nieuwe, met stof beklede stoelen. Er is plaats voor maximaal 45 gasten, inclusief 4 plaatsen aan de eetbar. Het keukenteam en het bedieningsteam werken nauw samen en daarom presenteren we ons richting de gast als één team door het dragen van dezelfde kleur buis.”

Uitgelezen wijnselectie

Met zijn ruime ervaring staat Bas Averdijk garant voor een uitgelezen wijnselectie die aan ieders wensen kan voldoen. Bas Averdijk: “Er is een compacte wijnkaart van een kleine 20 betaalbare wijnen die zowel per fles als per glas verkrijgbaar zijn. Daaronder zijn drie mousserende wijnen, want we willen de naam Brasserie Bruis natuurlijk eer aandoen. Prijzen per glas gaan van € 5,- tot € 10,-, een glas Philipponnat champagne kost € 15,-.

Voor wie wat dieper wil gaan is er een tweede wijnkaart met klassiekers op niveau uit Frankrijk en Italië en de rest van de wereld. Voor de gast die iets heel specifieks zoekt kunnen we natuurlijk putten uit de wijnkaart van Ratatouille, daar staan zo’n 500 wijnen op.”

Bruis broedplaats

Voor beide compagnons blijft Ratatouille Food & Wine de basis. Jozua Jaring: “Het team van Bruis draait de zaak zelfstandig, waarbij Bas en ik de supervisie over de voorkant en de keuken hebben. Vanzelfsprekend zijn we regelmatig in Bruis en zal ik zeker in het begin af en toe een dinerservice meekoken. In Bruis geven we anderen de ruimte om te ondernemen en daarnaast wordt het de broedplaats waar we mensen opleiden die, als ze dat wensen, later bij Ratatouille kunnen werken. Om het team compleet te maken zoeken we overigens nog collega’s voor de keuken en de bediening.”

Website: Brasserie Bruis

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.