Online kookcursussen | Verschillende (sterren) chefs starten online platform voor hun gasten thuis

2-2-2021

  • Koken Met Sterrenchefs
  • Koken Met Sterrenchefs
  • Koken Met Sterrenchefs
  • The Tasting Games app

Gedurende de afgelopen maanden hebben wij met regelmaat geschreven over verschillende (online) initiatieven uit de horecasector die als noodzakelijk gevolg van de Coronamaatregelen zijn ontstaanDenk bijvoorbeeld aan het Stokersfestival@home afgelopen december, of de talloze unieke samenwerkingen tussen chefs en hotels gedurende de gedeeltelijke lockdownInmiddels is er bijna een jaar verstreken vanaf het moment dat de eerste maatregelen ingingeneen ongekend harde klap voor de horecabranche. Desalniettemin blijven chefs met ideeën komen om toch te doen wat ze het liefst doen; met hun kennis en kunde prachtige gerechten voorschotelen aan de zo gemiste gasten. Zo vernamen we onlangs weer een aantal initiatieven waarmee chefs online kookcursussen voorschotelen aan geïnteresseerden, waaronder The Tasting Games, Cooking Academy en Cheflix. 

Leestijd: 6 minuten 

Koken met Sterrenchefs Een avond in de brigade van een sterrenchef 

Altijd al willen koken onder het regime van een sterren chef? Oefen maar vast die: Bon, chef! Want vanaf 5 februari kunnen gedreven thuiskoks of beginnende hobbychefs voor één avond in de leer bij chefs als Erik van Loo (Parkheuvel**), Egon van Hoof (MOS Amsterdam*) en Wilco Berends (De Nederlanden*). The Tasting Games en Eat2Gather combineren met Koken met Sterrenchefs hun expertises voor smaakvolle events en laten iedereen koken, proeven én quizzen met de chefs van Michelin. Wekelijks leert een andere chefs voor €59,95 een compleet sterrenmenu koken. Bekijk hier de agenda op The Tasting Games website.

Tijdens Koken met Sterrenchefs zijn thuiskoks voor één avond onderdeel van een Michelinbrigade. Onder live videobegeleiding van Nederlandse topchefs leren ze in een interactieve kookles drie signature gerechten koken, thuis in eigen keuken. Chefs nemen hobbykoks stap voor stap mee door hun recepturen. Even de snijtechniek gemist? Geen probleem. De chef beantwoordt live alle vragen die nodig zijn om elke stap in de vingers te krijgen. Ook het boodschappenrondje kan overgeslagen worden. Deelnemers ontvangen thuis een box waarin de chef alle benodigde ingrediënten bij zijn leveranciers verzamelde. Want een goed gerecht begint met de beste ingrediënten. 

De masterclasses van meesterchefs zijn voor €59,95 per persoon te bestellen via The Tasting Games. Naast de masterclasses sterren koken, in samenwerking met Eat2Gather, lanceert The Tasting Games nog twee andere culinaire events. Zo haalt Jord Althuizen de BBQ ieders huiskamer in. Met 7 barbecuegerechtjes proeft de ware vleeseter thuis de rokerige smaken van een barbecue. Zonder ook maar een lucifer aan te hoeven strijken. En ook op 14 februari loopt de hitte op als meesterpatissier Hidde de Brabander tortelduiven in katzwijm laat vallen met een chocolade tasting. 

Cooking Academy | Een online culinair platform naar het idee van TV-kok Robert Verweij  

TV-kok, culinair docent en vinoloog Robert Verweij lanceert vandaag CookingAcademy.nl, een platform met online culinaire cursussen. Hij en zijn team van gespecialiseerde culinaire collega’s hebben al hun kennis en ervaring samengebracht op één online platform, toegankelijk en betaalbaar voor iedereen die nóg beter wil leren koken. Daarnaast is CookingAcademy.nl ook een online community van medecursisten en docenten. 

Robert Verweij is bekend van onder meer TV-programma Life & Cooking. Hij geeft al meer dan 20 jaar kook- en wijncursussen. “We leren je geen recepten maken, want recepten zijn trucjes”, waarschuwt hij. “Ik leer je, samen met mijn team van gespecialiseerde culinaire collega’s, technieken en processen beheersen waar je honderden gerechten mee kunt maken.” 

Cursus op eigen tempo 

Verweij speelde al langer met het idee om ook online cursussen aan te bieden. “Zo heb je de mogelijkheid om elke video op je gemak nog eens terug te kijken en je kunt elke cursus geheel op je eigen tempo doorlopen.” De cursussen zijn voor iedereen toegankelijk. Echte starters beginnen bij de basis en doen rustig aan, maar ook (thuis)koks met wat meer ervaring kunnen rekenen op een flinke upgrade van hun skills. Verweij: “Wist je bijvoorbeeld dat het verschil tussen stoofvlees en draadjesvlees op precies 91ºC ligt?” 

Specialisten aan boord 

Het team van Verweij bestaat enkel uit de toppers uit hun vakgebied zoals pizzabakker Simon Giaccotto, sushikenner Arjan Siemerink en broodbakker Edwin Klaasen. Van vlees tot groente en van desserts tot bier: voor elke discipline biedt CookingAcademy.nl online cursussen. Bij iedere cursus krijg je gratis toegang tot de online community. “Zo kun je vragen stellen aan en contacten leggen met andere koks”, onthult Verweij. “Daarnaast zullen docenten regelmatig interessante content als tips en recepten plaatsen. Een waardevolle aanvulling op de cursus.” 

Door middel van een gratis proefles ontdek je of het volgen van een volledige cursus iets voor jou is. Aanmelden kan via CookingAcademy.nl. 

Onlangs stuitten wij op de redactie van Horecatrends op Cheflix, een nieuw online platform opgezet door sterren-chefs Jacob Jan Boerma (De Leest)Stefan van Sprang (Aan de Poel)Erik & Juliën van Loo (Parkheuvel)Ron Blaauw (o.a. Ron Gastrobaren Joris Bijdendijk (o.a. RIJKS)Via Cheflix kunnen kookliefhebbers voor €2,99 per maand, een jaar lang online masterclasses volgen van de genoemde Michelin-chefs en zelf de sterren van de hemel leren koken. Niet alleen de naam van dit nieuwe concept doet denken aan die ene bekende streamingdienst, ook de uitstraling van hun website heeft een aantal fraaie gelijkenissen. Een leuk initiatief van deze heren, kijk op hun website voor meer informatie! 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.