Nederlandse wijnen steeds populairder | Wijnlokaal van platform Nederlandsestreekwijnen.nl geopend

8-12-2020

  • Nederlandse Streekwijnen in Santpoort Zuid
  • Nederlandse Streekwijnen in Santpoort Zuid
  • Nederlandse Streekwijnen in Santpoort Zuid

Eind november schreven we een artikeltje over de wijnwinkel Bob in Amsterdam waar je alleen maar Nederlandse wijnen kunt kopen. Zij openden op 1 december de deuren. Het blijkt dat in Santpoort Zuid, Patrick van der Fits (50), eigenaar van online wijnplatform Nederlandsestreekwijnen.nl, eind november al een wijnlokaal met uitsluitend Nederlandse wijnen heeft geopend. Top al die aandacht voor onze lokale wijnen, ze zijn het waard! Recent hebben wij weer een heerlijke witte wijn geproefd bij Landhuishotel Restaurant De Bloemenbeek, de Johanniter van Wijnlandgoed De Hakenberg.   

Het wijnaanbod bij het wijnlokaal komt van 35 wijnhuizen en uit alle 12 provincies. Daarmee speelt Patrick van der Fits in op de populariteit van wijn uit eigen land. De kwaliteit en smaak is de afgelopen jaren sterk verbeterd.

Nederlandsestreekwijnen.nl

Twee jaar geleden startte Van der Fits met de online verkoop van Nederlandse streekwijnen. Het bleek een gat in de markt. Inmiddels levert hij voor maar liefst 35 wijnboeren de bestellingen binnen 2 dagen af bij particulieren, zakenrelaties en restaurants in heel Nederland. Door het logistieke proces te organiseren en het verkooptraject uit handen te nemen kunnen de wijnmakers zich bezighouden met het maken van hun kwaliteitswijnen.

Breed assortiment

Nederlandsestreekwijnen.nl heeft altijd ruim 200 wijnen op voorraad. Het assortiment bestaat uit wit, rood en rosé, waaronder biologische, natuur en vegan wijnen, likeuren en drie soorten port. Verder zijn er diverse mousserende varianten, van een lichte bubbel tot en met 24 maanden gisting op de fles, inclusief alcoholvrije alternatieven. Van druif tot en met botteling, alles vindt 100% plaats op Nederlands grondgebied. Nederlandsestreekwijnen.nl is inmiddels de grootste aanbieder met het breedste assortiment.

Kwaliteit

Patrick van der Fits doet niet met iedereen zaken. Hij is selectief en kiest de wijn op smaak en kwaliteit, maar zoekt ook naar een goede spreiding over het land en een variatie in druivensoort. Twee dagen per week bezoekt hij de wijngaarden om te keuren, contact te onderhouden met de wijnmakers en te selecteren. Het zijn stuk voor stuk wijnen die gemaakt worden met geduld en respect voor de natuur. Naast de bekendere Nederlandse wijnhuizen uit Limburg en Zeeland is er ook ruimte voor het kleinste wijnhuis van Nederland: Domaine d’Heerstaayen.

Wijnlokaal

Alhoewel de online zaken goed lopen wilde de wijnhandelaar toch graag een fysieke locatie openen. Een monumentaal pandje naast het station van Santpoort Zuid op de Willem de Zwijgerlaan, bleek de perfecte locatie. Bovenal is het wijnetablissement een ontmoetingsplaats tussen wijnliefhebbers, de wijnboeren en de eigenaar zèlf, die inmiddels alles weet over dit 100% Nederlandse product. “Er valt nog zoveel te vertellen”, aldus de trotse eigenaar, “Hoe wordt de wijn gemaakt, waar komt deze vandaan, wat is de invloed van het klimaat? Bovendien kan er geproefd worden, zodra dat weer mag.”. Er is ook nagedacht over gemak: klanten kunnen gratis voor de deur parkeren, wat uitermate handig is bij het kopen van flessen, zo niet dozen, Nederlandse wijn. 

Website: Nederlandse Streekwijnen

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.