Nayolie by Kelvin Lin | Moderne Aziatische keuken in bistronomiestijl

11-7-2019

  • Food & Wine bar Nayolie by Kelvin Lin - exterieurFood & Wine bar Nayolie by Kelvin Lin - exterieur
  • Food & Wine bar Nayolie by Kelvin Lin - dumplingsFood & Wine bar Nayolie by Kelvin Lin - dumplings
  • Nayolie by Kelvin Lin in VoorschotenNayolie by Kelvin Lin in Voorschoten
  • Food & Wine bar Nayolie by Kelvin Lin in VoorschotenFood & Wine bar Nayolie by Kelvin Lin in Voorschoten
  • Food & Wine bar Nayolie by Kelvin Lin in Voorschoten 1Food & Wine bar Nayolie by Kelvin Lin in Voorschoten
  • Food & Wine bar Nayolie by Kelvin Lin - ravioli kinggambaFood & Wine bar Nayolie by Kelvin Lin - ravioli kinggamba
  • Food & Wine bar Nayolie by Kelvin Lin - interieurFood & Wine bar Nayolie by Kelvin Lin - interieur

Chef Kelvin Lin heeft zijn lunchroom Nayolie in Voorschoten na een sluiting van enkele maanden heropend als food & wine bar. Onder de nieuwe naam ‘Nayolie by Kelvin Lin’ wordt een zeer onderscheidende modern Aziatische keuken gevoerd met gerechten in bistronomiestijl, die uniek is in de regio. Het restaurant, dat geopend is voor lunch, borrel en diner, werd gerestyled door het Rotterdamse interieurontwerpbureau Smeele.

Nayolie by Kelvin Lin

Nayolie by Kelvin Lin werd op 6 juli 2019 geopend voor het publiek. In zijn vernieuwde zaak voert de 39-jarige chef Kelvin Lin een onderscheidende modern Aziatische keuken met invloeden uit Thailand, Japan, Maleisië en Singapore. De kaart bestaat uit gerechtjes met het formaat van een tussengerecht in bistronomiestijl. De gast kan vanaf 12 uur terecht voor zowel sandwiches als een selectie van de dinerkaart, maar ook voor koffie en thee met patisserie. Vanaf de namiddag is er is er een collectie originele bites verkrijgbaar en ’s avonds kan er van de dinerkaart gegeten worden. Bij mooi weer is het terras aan het Kerkplein geopend.

Aziatisch genieten in huiselijke sfeer

Kelvin Lin: “Na het succes van Red Chilli, dat ik in 2014 verkocht, begon ik op deze plek mijn lunchroom Nayolie. Al snel kwam er vraag naar de Aziatische fine-dining-gerechten die ik bij Red Chilli kookte én naar de mogelijkheid om te dineren. Daar voorzag ik in door regelmatig op inschrijving ‘s avonds te koken en door bij gasten thuis of op locatie te koken, maar ideaal was dat niet. Met de restyling en de conceptwijziging kan ik tegemoet komen aan de wens van mijn gasten om ook ’s avonds in een informele huiselijke sfeer te genieten van Aziatische gerechten op niveau. Op de kaart staan gerechten als Shetland zalm Saigonstyle afgelakt met sojasaus, ravioli gevuld met kinggamba’s met saus van Nyonya curry en Bressekip met witte kimchisaus. Ik kook hoog op smaak, mijn gasten gebruiken de term ‘smaakbommetjes’ en daar kan ik mij wel in vinden”, zegt de grotendeels in Azië opgeleide chef.

Sake en vers bier

De dranken zijn al even onderscheidend als het eten. Naast een selectie wijn staat er Japans bier op de kaart, waaronder een vers bier. Daarnaast kan de gast kiezen uit vijf soorten sake per glas, waaronder een bijzondere sake Junmai Ginjo Ineman gemaakt van rode rijst. Zowel sake als bier worden zelf geïmporteerd uit Japan. Kwaliteitsthee wordt geleverd door Mevrouw Cha en door theemeester Madame Tseng van La Maison des Trois Teas.

Japanse huiskamersfeer

Voor de restyling van het interieur werd het Rotterdamse interieurontwerpbureau Smeele aangetrokken. Kelvin Lin: Met behoud van het bestaande meubilair creëerde Jeroen Smeele een intieme Japanse huiskamersfeer, waarin naast gebruik van hout, de kleur rood in het oog springt. De Japanse Izakaya, een informeel eetcafé, stond model voor de sfeer. Als afscheiding tussen restaurant en keuken zijn houten panelen gebruikt als een kamerscherm. Daarnaast is de toiletgroep geheel vernieuwd en is er een kruidentuin aangelegd op het dak.”

Creatieve werkplaats

Kelvin reist nog steeds regelmatig naar Azië voor consultancy-werkzaamheden. Kelvin Lin: “Toen bleek dat er zoveel vraag was naar mijn fine-dining-gerechten en ik vond dat ik daarmee in de lunchroomsetting niet mee uit de voeten kon, wilde ik Nayolie sluiten en naar Azië gaan om me geheel op de consultancy te richten. Maar toen een groep vaste gasten aangaf zoveel vertrouwen in me te hebben dat ze me wilden helpen met een meer volwassen versie van Nayolie met de fine-dining-gerechten waar ze zelf zo dol op zijn, heb ik besloten hier te blijven. Als mede-eigenaar van de Ikigai Group ben ik verantwoordelijk voor Nayolie by Kelvin Lin en kan ik de in Azië opgedane inspiratie hier in mijn creatieve werkplaats verder uitwerken. In de toekomst ga ik onder de noemer Kelvin & Friends gastronomische avonden organiseren, zoals four hands dinners en thema-avonden over specialiteiten als sake en wagyu.”

Over Kelvin Lin

Kelvin Lin (1980) werd geboren in Groningen, uit Chinese ouders. Na in het restaurant van zijn ouders gewerkt te hebben vertrok hij naar Azië om ervaring op te doen in de keukens van toprestaurants. Terug in Nederland nam hij als patron-cuisinier restaurant Red Chilli in Nieuwe Niedorp (Noord-Holland) van zijn ouders over. Zijn onderscheidende moderne Aziatische keuken resulteerde in hoge noteringen in de toonaangevende restaurantgidsen en lovende recensies in het Noord-Hollands Dagblad, De Telegraaf en de Volkskrant. In 2014 verkocht hij Red Chilli aan chef-ondernemer Han Ji, waarna hij in 2015 lunchroom Nayolie in Voorschoten opende. Nayolie by Kelvin Lin is geopend van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 12.00 uur voor lunch, borrel en diner. Het restaurant is lid van Euro-Toques.

Website: Nayolie

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.