Smeele Hospitality Inspiration Sessions | Het verhaal achter het interieur

14-3-2017

  • Interieur restaurant Amarone RotterdamInterieur restaurant Amarone Rotterdam
  • Jeroen Smeele en Gert Blom in AmaroneJeroen Smeele en Gert Blom in Amarone
  • Jeroen Smeele uitleg tot in detailJeroen Smeele uitleg tot in detail
  • Interieur In den Rustwat (IDWR)Interieur In den Rustwat (IDWR), Rotterdam
  • Jeroen Smeele en Marcel van Zomeren in IDRWJeroen Smeele en Marcel van Zomeren in IDRW
  • Inkijk in de private dining ruimte van restaurant ParkheuvelInkijk in de private dining ruimte van restaurant Parkheuvel
  • De private dining ruimte bij restaurant Parkheuvel RotterdamDe private dining ruimte bij restaurant Parkheuvel Rotterdam

De Rotterdamse toprestaurants In den Rustwat (IDRW), Parkheuvel en Amarone waren gastheer tijdens de eerste editie van de Smeele Hospitality Inspiration Sessions. Tijdens deze unieke inspiratietour voor horecaondernemers en chefs konden de interieurs van deze drie restaurants bezichtigd worden onder het genot van een groet uit de keuken. De patrons vertelden aan collega’s hoe zij hun interieuraanpassingen hebben aangepakt en welke keuzes ze daarbij hebben gemaakt.

Smeele Hospitality Inspiration Sessions | Interieur inspiratie

Eigenaar Jeroen Smeele van Smeele | ruimte voor ontwerp: “Voor deze inspiratietour hebben we 15 restaurateurs en chefs meegevraagd. Doel van de tour is het bieden van interieurinspiratie, gastronomische beleving en het leggen van contacten met collega’s. Andere interieurprojecten van mijn hand als De Nederlanden (*Michelin) in Vreeland, Vista in Willemstad en Pollevie in Den Bosch liggen te ver uit elkaar, daarom kozen we voor drie Rotterdamse restaurants. In elk restaurant vertelden de patron en ik over de interieuraanpassingen, de uitdagingen en de oplossingen. De drie restaurants verschillen voor wat betreft bouw en bouwjaar erg van elkaar en zo kon ik goed laten zien waar je technisch mee te maken krijgt bij een verbouwing, interieuraanpassing of restyling. Aan de hand van de positieve reacties mag ik concluderen dat deze eerste tour heel geslaagd is.”

Opmerking van Marjolein van Spronsen die namens onze redactie aanwezig was tijdens de tour: “Interessant om te zien dat Jeroen Smeele drie totaal verschillende bedrijven heeft laten zien waarop geen stempel is gedrukt door zijn persoonlijke stijl. Als er al een stijl tendens zichtbaar is, dan is dit het feit dat er gezocht wordt naar optimale invulling binnen de wensen van de opdrachtgever, de bouwkundige mogelijkheden en de tijd. Dit werd ook bevestigd door Gert Blom van Amarone en Marcel van Zomeren van IDRW. Een paar opvallende elementen; bij restaurant Amarone (*) zie je de lengte van de zaak beter als je naar binnenkijkt, doordat er achterin de zaak een wijnkast met licht elementen is geplaatst. En de oplossing voor de private dining ruimte bij restaurant Parkheuvel (**) met een luxe en rustig huiskamergevoel waarin, in het zicht van de gasten, gerechten afgemaakt kunnen worden. En als er al een kleine gemene deler te noemen valt, alle drie de zaken hebben bijzondere verlichting maar die lijken dan weer niet op elkaar. De inspiratie sessies zijn een leuke manier om kennis te maken met het werk van Smeele | ruimte voor ontwerp.”

Verder dan alleen het interieur

Chef-eigenaar Gert Blom van sterrenrestaurant Amarone had er plezier in om zijn restaurant aan collega’s te laten zien. “Het was bijzonder om deze groep geïnteresseerde collega’s mijn interieur te laten zien, om erover te vertellen en om voor ze te mogen koken. De meeste vragen kreeg ik over de verlichting en de open haard”, aldus Gert Blom die in 2016 het tienjarig bestaan van Amarone vierde.

Deelnemer Elvira Kemman, eigenaar-sommelier bij restaurant ElVi in Utrecht: “Het was inspirerend om de diversiteit van de interieurs te zien en om de verhalen te horen. Opvallend vond ik dat Jeroen Smeele ook meedenkt over zaken als akoestiek en dat de dienstverlening verder gaat dan alleen het interieur. Zo wordt er ook conceptmatig gewerkt en kan bijvoorbeeld de vormgeving en uitstraling van de menukaart bij het project betrokken worden.”

Een tweede tour is in voorbereiding, geïnteresseerde ondernemers met interieurplannen op kortere of langere termijn kunnen zich al aanmelden.

Website: Smeele

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.