MyMenu | De oplossing in een doosje

28-5-2020

  • MyMenu, de oplossing in een doosje
  • Voorbeelden van de menukaart op MyMenu
  • Voorbeelden van de menukaart op MyMenu
  • MyMenu nieuwe update

De MyMenu kaart verschijnt rechtstreeks op de smartphone van de gast, die niet meer verrast wordt door een fysieke en soms onhygiënische menukaart. Gastvrijheid blijft aangezien de gastheer op 1,5 meter eventueel een persoonlijke toelichting kan geven op het menu.

Het ingebouwde WiFi netwerk van MyMenu, dat onafhankelijk van de lokale (huis) WiFi functioneert, zorgt automatisch dat de bezoeker de kaart op zijn of haar smartphone te zien krijgt. MyMenu vertelt desgewenst het verhaal achter het café of restaurant. En… belangrijk zodra er weer toeristen komen: MyMenu kan automatisch schakelen naar andere talen. MyMenu borgt zowel de waardevolle, persoonlijke contactmomenten als gewenste hygiënische voorzorgsmaatregelen. Volgens de bedenkers van My Menu zit de oplossing in een doosje.

Wij zien steeds meer voorbeelden van dit soort technische oplossingen die de fysieke menukaart kan vervangen. Hetgeen uit hygiëne zeker handig is. Recent gaf Bianca Roemaat, auteur van ‘Wat maak je me nu?!’ een inspiratieboek over de menukaart als communicatiemiddel, in een blog aan dat je natuurlijk ook een papieren menu kunt geven. Zeker zolang je maar 30 gasten mag ontvangen. Dit menu kan worden meegegeven, je kunt het nummeren en gebruiken als loterij enzovoorts. Haar blog met 5 ideeën om je menukaart coronaproof te maken, lees je hier.

In augustus is er een nieuwe functie toegevoegd: vanuit het MyMenu systeem kunnen gasten de gezondheidsvragen beantwoorden en zich registreren volgens de huidige regelgeving.

MyMenu

Volgens de bedenkers van MyMenu gaat de hygiëne de komende jaren een significante rol spelen voor gasten in de horeca. Het is een uitdaging om zowel het waardevolle, persoonlijk contact te behouden en die hygiënische veiligheid te bieden. De menukaarten, die van hand tot hand gaan, spelen daarin vanzelfsprekend een rol. De ondernemer kan de eigen menukaart zelfstandig invoeren en aanpassen. Bekijk op hun website de prijzen en licentie opties.

MyMenu is geen app

Er zijn veel apps in omloop. Zij brengen behoorlijke ontwikkelingskosten met zich mee, zijn terugkerende kostenposten als de menukaarten aangepast moeten worden (andere prijzen of gerechten) en/of gewoon moeten worden ge-updatet. Bovendien vormt de tsunami van apps een groeiend probleem voor smartphone gebruikers; de regelmatige café-restaurantgast zal per locatie steeds een nieuwe app moeten downloaden… en wie weet nog wat vervolgens met zijn persoonlijke gegevens gebeurt?  MyMenu is geen app, vraagt of bewaart geen persoonsgegevens en ondervangt derhalve ook potentieel misbruik door fake-bestelling-op-afstand. Immers, veel horecagelegenheden zullen vooraf betalen niet als heel klantvriendelijk ervaren. Bij de foto’s boven het artikeltje een foto van hoe MyMenu eruit zien en een klein voorbeeld van hoe de kaart er op de smartphone uit kan zien.

Website: MyMenu

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.