Wat maak je me nu?! | Inspiratieboek over de menukaart

6-5-2019

  • Wat maak je me nu?!Wat maak je me nu?!

Horecajournalist en tekstschrijver Bianca Roemaat brengt in juni 2019 het inspiratieboek Wat maak je me nu?! uit. Dit is een warm pleidooi voor de menukaart als communicatiemiddel tussen gast en gastvrouw/heer. Naast tips voor chef-koks en horeca- ondernemers, biedt het boek een blik in de culinaire schrijfkeuken voor liefhebbers van taal en uit eten gaan. Met menukaartmissers en voorbeelden van krijtborden.

Inspiratieboek over de menukaart door horecajournalist Bianca Roemaat

“De menukaart moet klare taal bevatten en lekker leesvoer zijn. Als horecaondernemer kun je gasten culinair verleiden met smaakmakende teksten. Het mes snijdt zo aan twee kanten”, vindt Roemaat die dit jaar op de kop af 25 jaar in het vak van horecajournalist zit. Dat jubileum viert ze met het schrijven en uitgeven van haar eerste boek, Wat maak je me nu?! dat in juni verschijnt bij Het Boekenschap in Zelhem.

Menukaartmissers

Aan de hand van praktische tips, blogs, quotes en (hilarische) voorbeelden van menukaartmissers en onduidelijke vaktermen, neemt de auteur de lezer mee op reis door de menukaart. Daarbij zijn haar ervaringen als horeca- en foodjournalist en haar blik als positief kritische gast het uitgangspunt. De bespiegelingen zijn opgeschreven met een vleugje humor.

Krijtborden zijn springlevend

De menu- en wijnkaarten die de horecajournalist in haar dagelijkse bestaan als broodschrijver tegenkomt, vormen de voedingsbron voor het boek. Vanuit haar tekst- en communicatiebureau Roux Communicatie helpt Roemaat sinds 2016 horecaondernemers om meer klanten te trekken door vlotte teksten te schrijven voor onder meer menukaarten en krijtborden. “In een tijd dat alles online gebeurt, zijn de menukaart en krijtborden gelukkig nog steeds springlevend en van toegevoegde waarde. Dat doet mij – als liefhebber van gedrukte media- goed.”

Kennis delen

De menukaart is voor Roemaat tot een stokpaardje uitgegroeid. “Alles wat ik de afgelopen 25 jaar heb gedaan komt samen in dit onderwerp.” Naast het schrijven van blogs en het boek Wat maak je me nu?! geeft Roemaat menukaartadvies. Verder deelt ze haar kennis in lezingen en trainingen voor horecaondernemers.

Bibliografische gegevens

Titel: Wat maak je me nu?!

Ondertitel: Inspiratieboek over de menukaart als communicatiemiddel

ISBN: 9789492723376

 

Website: Roux Communicatie 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.