Matte black latte | De zwartste koffie, Wasabi Coffee en de Egg Cappuccino worden verkocht bij Round K in New York

20-9-2018

Een ander zeer ‘Instagrammable’ product: de matte black latte! Round K Coffee Roasters roostert sinds 2015 koffiebonen van over de hele wereld. Eigenaar Ockhyeon Byeon verkoopt hier hun signature melanges die de diversiteit van koffie laten zien. Voorbeelden hiervan zijn de ‘matte black latte’, de ‘Wasabi latte’ en een ‘Egg Cappuccino’. Zij proberen in hun melanges ruimte, sfeer, stemming en smaak te integreren. Elke koffieboon is anders en dat geldt ook voor het brandproces.  Het café doet denken aan Dah-Bahn (Koreaanse koffieshops) en is geïnspireerd op de verhalen van oudere generaties in Zuid-Korea. Het ontwerp is een beetje kitsch, met invloeden van diverse culturen en de hoofdrol is voor de barista. Round K café ligt in de Lower East-Side, op de Allen Street in New York City.

Matte black latte

De zwartste koffie ooit! Gemaakt met Nederlandse cacao, geroosterde espresso, kokosroom, amandelmelk en kokosnoot as. Het as is het ingrediënt dat deze koffie zwarter maakt en daarnaast schijnt het je tanden witter te maken (hebben we gehoord!).

Wasabi Latte

Volgens alle enthousiastelingen is de Wasabi Latte die in het Round K café wordt verkocht ‘verrukkelijk lekker’. Het lijkt erop dat wasabi een aanvulling is op een traditionele latte. De koffie moet wat zoetheid en nootachtige nasmaak hebben. Ingrediënten: een neon groene, suikersiroop waaraan de wasabi-groene pasta toegevoegd wordt. Dit wordt gemengd met melk of sojamelk (dat laatste wordt aangeraden), vanille en suiker. Laat dit mengsel opschuimen en giet het dan over een espresso.

Egg Cappuccino

We hebben al eerder geschreven over de ‘egg coffee’ van Hanoi House in de stad New York. Het lijkt erop dat de inwoners van Vietnam al tientallen jaren ‘egg coffee’ drinken. De textuur van eierdooier is perfect om een romige schuimlaag te maken. In het Round K café maken ze hun eigen versie met room, eigeel en espresso. Ik heb geprobeerd om deze thuis te maken en hoewel ik niet wist dat de espresso precies 60°C zou moeten zijn voordat de eierdooier eraan toegevoegd wordt, smaakte het romig! Als je de eidooier er op deze manier aan toevoegt, kook je het eigeel perfect en maak je de cappuccino romig.

Website: Round K Coffee Roasters

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.