Hanoi House in New York | Hier wordt Egg coffee geserveerd

29-9-2017

Je zult wel denken, ei in je koffie, dat kan nooit lekker smaken. Hier denken de Vietnamezen anders over, zij drinken deze combinatie al jaren. De textuur van de eieren zijn perfect voor de romige schuimlaag. Sara Leveen en Ben Lowell waren gek van de koffie en opende in 2013 Hanoi House in Manhattan, New York. Tot op heden is het de enige plek in Manhatten waar je deze overheerlijke egg coffee kan krijgen.

Egg coffee | Café Giang

Koffie werd in de 19e eeuw geïntroduceerd in Vietnam door de Fransen. Omdat de sterke donkere koffie niet goed aansloeg binnen de Vietnamese bevolking, zochten zij een product waardoor het zoeter zou worden. Omdat melk schaars was, besloot een barman in Hanoi rond 1940 ei in zijn koffie te doen. Dit bleek zo goed te smaken dat hij Café Giang opende om cà phê trúng, beter bekend als egg coffee, te introduceren. In 2013 reisde Sara Leveen en Ben Lowell, beide leerlingen van Stephen Starr’s STARR restaurants, naar Vietnam. Hier werden zij verliefd op het Vietnamese eten en besloten het mee te nemen naar Manhatten. Als je dus weleens typische Vietnamese koffie wil proberen, ook wel bekend als vloeibare tiramisu, maar je geen tijd hebt om naar de andere kant van de wereld te vliegen, kijk dan naar de bovenstaande video die stap voor stap uitlegt hoe je het maakt.

Recent kwamen wij nog een paar recepten tegen voor Egg Coffee, bekijk dit artikel van Home Grounds maar eens. We zijn benieuwd wanneer we in Nederland Egg Coffee kunnen proeven!

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.