Leo’s Espresso | Latte Art 2.0

31-10-2016

Weer een mooi voorbeeld van latte art. In 2013 schreven we al kort over 3D latte art maar nu laten ze bij Leo’s Espresso in Hong Kong deze 3D latte art ook nog bewegen. Deze koffiezaak is gespecialiseerd in het maken van zogeheten ‘jiggly lattes’. Dit zijn lattes waarbij het melkschuim gebruikt wordt om 3D dieren van te maken. Latte art 2.0!

Latte Art 2.0

Bij Leo’s Espresso hoef je geen standaard latte te verwachten met een hartje of ander vormpje van het melkschuim, hier gaan ze graag een stapje verder. Met het melkschuim in combinatie met kleurstoffen worden er schattige diertjes gemaakt die als het ware in de koffie een bad aan het nemen zijn. In het filmpje van Business Insider zijn onder meer een kleine kat, beer en olifant te zien die verwerkt in de latte zijn.

Leo’s Espresso gaat zet een volgende stap in de latte art trend door zich echt te specialiseren in de 3D lattes. Eerder schreven we ook al over de rainbow lattes  en latte art geserveerd in een hoorntje. Dus baristas, waar en wanneer kunnen we dit soort creaties in Nederland terugvinden?

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.