De regenboog food trend in latte art

8-9-2016

De trendwebsites uit Amerika die wij in de gaten houden laten allemaal hetzelfde zien: de regenboog food trend. Omdat we niet dol zijn op al de verschillende kleurstoffen in ons eten en drinken hebben we hier nooit over geschreven. Toch moeten we toegeven dat er fantastische kleurrijke latte arts gemaakt worden. Wanneer zullen we hier voor het eerst een gekleurde latte geserveerd krijgen?

Bekijk #rainbowfood op Instagram

Kleurstoffen duiken steeds meer op! ‘Saaie’ dagelijkse maaltijden veranderen in iets magisch volgens sommige bloggers. Een aantal voorbeelden van alledaags producten die een kleurstof laagje krijgen;  donuts, bagels, sandwiches, pannenkoeken, ijs, milkshakes en zelfs regenboog pizza. In 2012 werd er voor de Gay Pride zelfs een regenboog oreo, gevuld met trots, (pride) gemaakt, leuke gimmick toch? Bekijk #rainbowfood op Instagram voor meer voorbeelden (meer dan 33.000 resultaten).

Ook latte art ontkomt niet aan de regenboog food trend

In april werd één van de eerste kleurrijke latte’s gespot in Las Vegas in een koffiezaak genaamd Sambalatte. Eén van de baristas daar maakte een aantal prachtige kleurrijke latte art creaties en vergaarde veel Instagram fans hiermee. Bekijk ook het Instagram account @Sambalatte! In de video hierboven een aantal voorbeelden.

Bron: Eater

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.