La Trappe en BrewDog komen met het ‘Practice What You Preach’ speciaal biertje

16-11-2021

  • Practice What You PreachPractice What You Preach by La Trappe and BrewDog

La Trappe heeft in samenwerking met de Schotse brouwerij BrewDog een limited edition speciaal bier ontwikkeld: Practice What You Preach. Door middel van deze limited edition ondersteunen zij de Made Blue Foundation. Deze stichting zorgt voor schoon drinkwater voor iedereen in de wereld. De opbrengsten van Practice What You Preach komen ten goede aan Made Blue. Voor ieder glas Practice What You Preach doneren La Trappe en BrewDog samen 1000 glazen schoon drinkwater in ontwikkelingslanden.

Leestijd: 2 minuten

Limited edition speciaal biertje ‘Practice What You Preach’

La Trappe en BrewDog, een Schotse brouwerij, hebben de handen ineengeslagen om bij te dragen aan het doel om iedereen over de hele wereld te voorzien van schoon drinkwater. Beiden hebben een gedeelde ambitie: de wereld beter doorgeven. Abdij, de merkeigenaar van La Trappe, bouwde jaren geleden de Biomakerij: een ecologische waterzuivering die het afvalwater van de abdij en brouwerij zuivert. BrewDog heeft de afgelopen jaren zijn waterverbruik met 37% verminderd en gaat in 2022 vergelijkbare waterzuivering bouwen als abdij. Naast deze ontwikkelingen is ‘Practice What You Preach’ de volgende stap naar hun gedeelde ambitie. Door de ontwikkeling en verkoop van deze limited edition kan Made Blue bijna vijfduizend mensen in ontwikkelingslanden tien jaar lang voorzien van schoon drinkwater.

Stap dichterbij

Machiel van Dooren, mede-oprichter Made Blue Foundation, “Het is ontzettend bijzonder dat La Trappe en Brewdog, allebei grote namen, een limited edition hebben ontwikkeld welke ten goede komt aan onze stichting. Water is de basis voor een gezond en productief bestaan. Door de ontwikkeling en verkoop van de limited edition kunnen wij van Made Blue bijna vijfduizend mensen in ontwikkelingslanden tien jaar lang voorzien van schoon drinkwater. Door ‘Practice What You Preach’ komen wij steeds weer een stap dichterbij om iedereen over de hele wereld te voorzien van schoon drinkwater. Nog steeds zijn er wereldwijd bijna 800 miljoen mensen die geen toegang hebben tot schoon drinkwater.”

Over Made Blue Foundation

De Made Blue Foundation is een ondernemende stichting met als doel om iedereen te voorzien van schoon drinkwater. Sinds hun oprichting eind 2014 realiseerden zij al bijna acht miljard liter schoon drinkwater namens meer dan 400 ambassadeurs. Ze hebben een ANBI-status en werken zo transparant mogelijk. Daarbij maken ze zo min mogelijk kosten door lean & mean te werken. Een onafhankelijk bestuur ziet toe op hun beleid. Wij schreven eerder over Pertazza Made Blue Waterbar en over hoe je je gasten kunt verrassen met kraanwater.

Website: La Trappe - BrewDog - Made Blue Foundation 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.