De Krokodel | Een bourgondische kroket met frikandelragout

13-1-2017

  • De KrokodelDe Krokodel
  • De KrokodelDe Krokodel

Voor vele snackers waarschijnlijk de oplossing: je hoeft nu niet meer te kiezen tussen een kroket of een frikandel. De krokodel is een bourgondische kroket met frikandelragout. Het idee is van Jeroen Balkenende en Freek Haverman uit Breda die daarmee naar chef Guillaume de Beer van restaurant Breda in Amsterdam zijn gegaan. Die draaide de eerste krokodellen met de hand zodat ze in september 2016 konden worden geproefd tijdens de ‘Frikandeldisco’ bij Café Sanders in Amsterdam. Daarna is het snel gegaan.

De Krokodel

Van het maken van de krokodel door chef Guillaume de Beer voor de Frikandellendisco hebben Jeroen Balkenende en Freek Haverman een video gepost op hun Facebook. Ondertussen is het snel gegaan, sponsor van de Frikandellendisco Beckers, heeft de krokodel in productie genomen en tijdens de Horecava is hun idee uitgebreid getoond aan het grote publiek. Ook zijn ze geïnterviewd door Slam!FM. Vanaf 3 februari verkrijgbaar.

Gin Mayo

Schijnt erg lekker te zijn met gin mayo!

Website: De Krokodel

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.