Gin Mayo | De nieuwste creatie van Mossel & Gin

12-1-2017

  • Gin mayo by Mossel & GinGin mayo by Mossel & Gin

Wie weleens bij Mossel & Gin in Amsterdam heeft gegeten zal de gin mayonaise die bij de gerechten geserveerd wordt niet zijn ontgaan. Het mengsel van Zaanse Mayonaise en Bobby’s Dry Gin werd al in 2014 bedacht, maar is vanaf nu ook in tubevorm verkrijgbaar om mee naar huis te nemen. De tube gin mayo kan voor € 1,95 los gekocht worden in het restaurant.

Gin mayo: Zaanse Mayo en Bobby’s Gin

Na de vraag van een gast of de populaire gin mayo ook naar huis meegenomen mocht worden ontstond het idee om er meer mee te gaan doen. Josh Selter, mede-eigenaar Mossel & Gin: “We experimenteerde bij Mossel & Gin met veel verschillende gins, voor deze grote productie hebben we gekozen voor Bobby’s Gin, omdat het een waanzinnige goede kruidige gin is, die de gin mayo een goeie kick geeft.”

Van Wijngaarden, bekend van de Zaanse Mayonaise werd benaderd als partij voor de mayonaise. Een bijzondere samenwerking tussen een mayonaise producent, een gin merk en een restaurant. “Wij vinden het mooi om krachten te bundelen met merken zoals Zaanse Mayonaise & Bobby’s Gin. Hoe groot of klein je ook bent, iedereen heeft z’n eigen specialiteiten en wij denken dat meer merken dit soort samenwerkingen zouden kunnen doen. Er komt altijd wel iets leuks uit!”, aldus Selter.

Mossel & Gin

Mossel & Gin opende haar deuren in 2014, de specialisatie ligt in het bereiden van mosselgerechten en het schenken van gin tonic. Kwaliteit en vernieuwing staan centraal volgens Selter: “In onze beleving betekent dit dat je focus moet houden op wat je doet.” Een tweede filiaal van het restaurant zal er dan ook niet snel komen. “We willen liever wat we hebben verbeteren. Zo bedachten we al een ginmobiel (onze gin tonics op locatie), een webshop met kerst, zijn we oester verpakkingen gaan ontwerpen voor onze leverancier en nu dus de ginmayo. Dit zijn voor ons leuke en unieke vormen om exposure te creëren voor het restaurant.”

Gin mayo & de Krokodel

Vrienden van Josh Selter stonden deze week op de Horecava met hun nieuwste creatie, de Krokodel. Het mag duidelijk zijn met welke saus deze nieuwe snack (die vanaf volgende week overal verkrijgbaar is) het best gegeten kan worden. Luister hier het radio interview op 3FM terug!

Website: Mossel & Gin

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.