Koksmes Experience Store | Nieuwe locatie voor foodies in Leiden en omgeving

17-4-2018

  • Koskmes Experience StoreKoskmes Experience Store
  • Koskmes Experience StoreKoskmes Experience Store
  • Koskmes Experience StoreKoskmes Experience Store
  • Roderick Rijsdam van Koskmes Experience Store met een mes van de DemoslagerRoderick Rijsdam van Koskmes Experience Store met een mes van de Demoslager.
  • Koskmes Experience StoreKoskmes Experience Store
  • Keuken Atelier in de Koskmes Experience StoreKeuken Atelier in de Koskmes Experience Store
  • Te koop bij de Koskmes Experience Store, de oesterrotsen van Keuken AtelierTe koop bij de Koskmes Experience Store, de oesterrotsen van Keuken Atelier

Afgelopen zaterdag, 14 april, is de Koksmes Experience Store van de Koksmesexpert Roderick Rijsdam en Monique van der Meijden geopend in Leiden. Een plek dus waar je als foodie of kookgek de mogelijkheid hebt, daar te kopen waar de pro’s al jaren hun spullen kopen. Hun webshop bestaat al jaren maar nu is er dus ook een fysieke winkel in de Rooseveltstraat 14i. In de winkel kun je veel meer kopen dan alleen professionele koksmessen zoals mooie azijn, oliën, specerijen, sauzen, barbecue accessoires, leren schorten en wijnen die normaal gesproken alleen aan de horeca worden verkocht.

Koksmes Experience Store | Veel meer dan alleen de meest professionele messen

Tot afgelopen zaterdag verkochten Roderick en Monique hun uitgebreide en professionele messencollectie vooral in de horecakeukens. Hetgeen ze een hoop ambassadeurs heeft opgeleverd! Ze blijven de chefs natuurlijk bezoeken maar daarnaast is de nieuwe zaak geopend op maandag, dinsdag en vrijdag en zaterdag. De chefs kunnen nog steeds een ‘vlijmscherp’ bezoek van Roderick aanvragen op dinsdag en woensdag. Vanaf aanstaande vrijdag kunnen foodies uit Leiden en omgeving hun Koksmes Experience Store bezoeken. Industrieel pand, ruwe, gezellige en kunstzinnig inrichting met natuurlijk heel veel messen, maar ook  mooie oesterrotsen uit het Keuken Atelier van Monique. Daarnaast verkopen zij bijvoorbeeld de specerijen van  Cavad’or Exclusives, de sauzen van Saus.Guru, leren schorten en messenfoedralen, BGE’s van Big Green Egg Nederland, BBQ kolen, een aantal kookboeken en andere culinaire cadeaus. Roderick en Monique verkopen daarnaast een aantal wijnen van Sanders Wijnkopers uit Leiden zoals de BUBB ROYAL, een premium crémant uit de Elzas. Sinds Evert Sanders in 1966 begon met een wijnimport is Sanders wijnkopers uitgegroeid tot een landelijk opererende importeur van kwaliteitswijnen, die aan de Nederlandse top-horeca en enkele gespecialiseerde wijnhandelaren levert. Trouwens nog een tip voor foodies in Leiden: ook Nils Hendrikse van Soetenso was aanwezig en bij hem kun je de Ruby Chocolade van Callebaut kopen!

Demonstraties & masterclasses

Tijdens de opening waren er heerlijke hapjes van een aantal restaurants uit de omgeving en heeft Gertjan Kiers, de Demoslager een korte demonstratie gegeven. De inspirerende omgeving van de winkel leent zich daar ook prima voor! De komende periode staan er al een aantal masterclasses gepland, 22 april komt de Demoslager een half varken uitbenen, waarna je kunt genieten van een proeverij van diverse delen van het varken na bereiding op de Big Green Egg. Dennis Huwae, chef-kok en eigenaar van Restaurat Daalder in Amsterdam komt op 24 juni koken en op 23 september komt Jermain de Rozario, een inspiratiesessie geven!

Over de Koksmesexpert

Koksmesexpert is de grootste online koksmessenwinkel voor professionele en hobbykoks en sinds april 2018 dus ook een winkel waar persoonlijk advies en services voor de klanten voorop staat. Verkocht worden er onder andere de messen van Tamahagane, Sakon, Mcusta Zanmai, Florentine en de ButcherKnifeset van Gertjan Kiers.

Eigenaar Roderick Rijsdam heeft jaren ervaring in de horeca, zo heeft hij onder andere gewerkt bij City Hall, Hotels van Oranje en in België. Roderick Rijsdam: “Het idee voor een webwinkel is ontstaan omdat ik zelf chef-kok ben en messen voor mij een zeer belangrijk instrument zijn. Een goed mes is voor koks/hobbyisten een plezier om mee te snijden en maakt het werk een stuk eenvoudiger. Ik vind het leuk om de kennis die ik inmiddels heb opgedaan aan anderen over te brengen. Zeker nu er prachtige messen bijkomen uit met name Japan, het aanbod is zeer groot en er is voor ieder wat wils, ook qua prijs.” Dit alles onder het motto: ‘Have a knife day’.

Website: Koksmes Experience Store

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.