Kebab 2.0, de volgende ontwikkeling?

28-9-2015

De eerste Europese vestiging van Baba Rafi is in Alkmaar geopend. In Azië heeft deze keten meer dan 1300 locaties. Kebab 2.0 aangepast aan de Europese markt.

In juni 2015 schreven we al over de plannen voor de eerste vestiging van Baba Rafi in Alkmaar en in Europa. Toen schreven we over hoe 176 particuliere investeerders via Collin Crowdfund € 250.000,= in het bedrijf investeerden. Op 24 september hebben de ondernemers Sinan Gül, Hans Verloop, Baris Kürkcü en Herman de Haas de deuren geopend van hun Baba Rafi op een AA-locatie in het centrum van Alkmaar. Dat Kebab populair is en aangepast aan de lokale gewoonten ook enorm populair kan blijven zagen we ook al in Parijs waar Grillé, ‘un Kebab quasi gastronomique’ serveert!

Kebab voor de moderne, bewuste consument

Baba Rafi is de grootste franchiseketen ter wereld op het gebied van kebabproducten. Met meer dan 1.300 locaties in Azië kent het concept daar al grote populariteit. Het Aziatische concept is volledig aangepast voor de Europese markt waar respect voor het eten, de klanten en de leefomgeving een belangrijke rol spelen. Baris Kürkcü: “Elke niche in de food-industrie, van patat-, hamburger- en kip-formules tot sandwiches, heeft de laatste jaren een ontwikkeling doorgemaakt naar meer duurzame en verantwoorde gerechten. Wij introduceren met Baba Rafi een kebab concept dat volledig is afgestemd op de behoeften en wensen van de moderne, bewuste consument. De gerechten worden vers bereid met zo min mogelijk E-nummers en zoveel mogelijk duurzame en biologische ingrediënten. Daarnaast hebben we bij de ontwikkeling van de gerechten nauw samengewerkt met een culinair adviseur en een voedingsdeskundige. Daardoor zijn de gerechten óók geschikt om als lunch te eten. Voor iedereen, dus nadrukkelijk ook vrouwen en kinderen.”

Met Kebab 2.0 de grootste kebab keten van Europa realiseren

Samen met financieel expert Hans Verloop en ex-McDonalds topman Herman de Haas wil het Baba Rafi team de grootste kebab-keten in Europa realiseren. Er is in Europa, waar jaarlijks meer dan 10 miljard euro wordt omgezet met kebab, nog geen vergelijkbaar franchise concept. Hans Verloop: “Onze ervaringen in Alkmaar kunnen wij en toekomstige franchisenemers toepassen in vele, andere vergelijkbare steden. Vanuit Noord-Holland willen wij Baba Rafi uitbreiden binnen Nederland en na de aanloopfase ook starten in andere landen in Europa.”

Website: Baba rafi

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.