Fancy kebab – een nieuw hoofdstuk in fancy fastfood!

10-2-2015

We hebben al van alles voorbij zien komen in de fancy fastfood trend; gourmetburgers, luxe pizza’s, crêpes in alle soorten en maten en in Amerika de biscuits & chicken wings!  Maar in Parijs hebben ze daar een nieuwe variant aan toe te voegen; fancy kebab!

Fancy kebab ofwel ‘un kebab quasi gastronomique’

Terwijl je staat te wachten zie je de pita’s vers worden gebakken in de hoek, die worden gevuld met vers vlees van één van de bekendste kwaliteits-slagers van Parijs (Hugo Desnoyer), een scala aan verse kruiden en 2 types verse sauzen. Het ongezuurde pita brood wordt gemaakt van tarwemeel en organische speltmeel en bereid onder de ogen van de klanten. Het recept voor het brood is ontwikkeld door Jean-Luc Poujauran, een ambachtelijke bakker.

Omdat één pita niet genoeg is serveren ze er natuurlijk ook vers gesneden en gekruide frietjes van bio-aardappels bij. Daarbij bieden ze een selectie luxueuze sappen zoals bijvoorbeeld pêche de vigne lyonnaise, pamplemousse rose d’Israël of Cassis noir de Bourgogne aan en diverse soorten watertjes, soda’s en bieren.

Op deze manier vindt zelfs de grootste snob een doner kebab een goed idee! Zoals de Fransen zeggen; Grillé innoveerde en introduceerde; ‘kebabs quasi gastronomiques’.

Leonie van Spronsen

 

Website: Grille-Paris

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.