Aziatische Baba Rafi formule van start in Alkmaar

18-6-2015

De eerste vestiging van een vernieuwende Europese kebab franchiseketen start binnenkort in Alkmaar.

Baba Rafi aangepast aan Europese maatstaven

Ondernemers Sinan Gül, Hans Verloop en Baris Kürkcü haalden de zeer populaire Baba Rafi formule uit Azië naar Europa en pasten deze volledig aan naar Europese maatstaven en trends. Met een sterke focus op gezonde en duurzame gerechten zet Baba Rafi ook in op vrouwen en kinderen en onderscheidt de formule zich van alle bestaande kebab-, döner- of shoarmazaken.

Vertrouwen in de formule van Baba Rafi

Ter financiering van de eerste vestiging van Baba Rafi Europeculi deden de ondernemers uit Alkmaar succesvol een beroep op het publiek: 176 partiere investeerders staken via
Collin Crowdfund € 250.000,- in het bedrijf.

Kebab voor de moderne, bewuste consument

Baba Rafi is de grootste franchiseketen ter wereld op het gebied van kebabproducten. Met meer dan 1.300 locaties in Azië kent het concept daar al grote populariteit. Het Aziatische concept is volledig aangepast voor de Europese markt waar respect voor het eten, de klanten en de leefomgeving een belangrijke rol spelen. Mede initiator Baris Kürkcü: “Elke niche in de food-industrie, van patat-, hamburger- en kip-formules tot sandwiches, heeft de laatste jaren een ontwikkeling doorgemaakt naar meer duurzame en verantwoorde gerechten. Wij introduceren met Baba Rafi een kebab concept dat volledig is afgestemd op de behoeften en wensen van de moderne, bewuste consument. De gerechten worden vers bereid met zo min mogelijk E-nummers en zoveel mogelijk duurzame en biologische ingrediënten. Daarnaast hebben we bij de ontwikkeling van de gerechten nauw samengewerkt met een culinair adviseur en een voedingsdeskundige. Daardoor zijn de gerechten óók geschikt om als lunch te eten. Voor iedereen, dus nadrukkelijk ook vrouwen en kinderen.”

De toekomst: de grootste kebab keten van Europa worden

Samen met financieel expert Hans Verloop en ex-McDonalds topman Herman de Haas wil het Baba Rafi team de grootste kebab-keten in Europa realiseren. Er is in Europa, waar jaarlijks meer dan 10 miljard euro wordt omgezet met kebab, nog geen vergelijkbaar franchise concept. De vestiging in Alkmaar vormt de flagship store en functioneert als voorbeeld voor nieuw te starten vestigingen in vergelijkbare middelgrote steden in Nederland en Europa.

Website: Collin Crowdfund

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.