Juicy Marbles brengt een plantaardige ‘Filet Mignon’ op de markt

12-3-2021

  • Juicy Marbles seasoning
  • Juicy Marbles filet mignon mushroom and oat creme
  • Juicy Marbles tenderloin
  • Juicy Marbles

Juicy Marbles uit Ljubjana, Slovakije, creëert geschiedenis met de allereerste gemarmerde steaks gemaakt van plantenZe hebben een patent aangevraagd onder de naam Meat-o-matic Reverse Grinder™ 9000hiermee hebben de oprichters van Juicy Marbles de spiertextuur en het marmer van vlees na kunnen bootsen door laagjes vezels te creëren gemaakt van puur natuurlijke ingrediënten 

Heb jij de fotos boven het artikeltje gezien van Juicy Marbles? Het ziet er uit als een echte Filet Mignon en wij hopen dat hun product snel te koop is in Nederland. We zijn erg benieuwd naar de smaak! Of het echter de allereerste plantaardige Filet Mignon is weten we niet zeker. Recent schreven we ook over een vegan versie van wagyu vlees, genoemd ‘Waygu’, dat een beperkt debuut maakt in de VS. De Canadese producent Top Tier Foods (TTF) gaat het in 4000 sushi locaties door Amerika uitrollen. Wat wel positief is, de ontwikkelingen gaan snel! 

De plantaardige Filet Mignon van Juicy Marbles 

Zonder printen, conserveringsmiddelen, of aanpassingen in een laboratorium hebben Juicy Marbles oprichters Tilen TravnikLuka Sincek en Maj Hrovat, de eerste lijn rauwe, plantaardige steaks gecreëerd beginnend met het meest luxe stukje vlees; ultiem zachte Filet Mignon.  

Tijdens hun zoektocht om de beste plantaardige Filet Mignon te creëren, wilden zij het gevoel en het uiterlijk van vlees namaken. Het uiteindelijk gelukt om de spier textuur en het marmer van het vlees na te maken door laagjes vezels te creëren gemaakt van puur natuurlijke ingrediënten. 

De grootste uitdaging was om de vezel en intramusculaire vet structuur goed te krijgenhet marmer. De duurste steaks in de wereld staan bekend om hun sappige marmering en het kost veel energie en een zeldzame soort koe om dit te creëren. Met plantaardig vlees kunnen wij dit proces controleren en dus kunnen wij in de loop van de tijd onze steak productie opschalen en de prijs naar beneden brengen. Uiteindelijk zullen wij de meeste luxe, duurzame steaks beschikbaar kunnen maken voor iedereen”, aldus Luka Sincek.  

Hieronder is een Instagram post van hun account, waar je duidelijk kan zien hoe een prachtige korst zich vormt op het vlees terwijl de binnenkant mals blijft! (Het artikel gaat door onder de post) 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Juicy Marbles (@juicymarbles)

In tegenstelling tot ander plantaardige voedselbedrijven, maakt Juicy Marbles rauw en ongekruid vlees dat zit te wachten tot een thuiskok of grillmeester zijn eigen (unieke) draai eraan kan geven. De, volgens hun eerste plantaardige steak in de wereld, is nu verkrijgbaar via hun website waarop zij een programma hebben staan waar je de steaks kunt testen. De steak wordt direct naar de klant verzonden in 48 Amerikaanse staten en door Europa voor een beperkte tijd. 

Over Juicy Marbles 

Opgericht in 2020 door Tilen Travnik (foodtechnoloog), Luka Sincek (microbioloog) en Maj Hrovat (biotechnoloog). Het bedrijf heeft een patent lopen voor de ‘Meat-o-matic Reverse Grinder™ 9000’ waarmee ze hun allereerste lijn van plantaardige steaks, waaronder de Filet Mignon, hebben gecreëerd. Ze hebben de intentie om klanten een gezond product aan te bieden, zonder onrealistische veranderingen in hun gedrag te forceren. In-house chef Vladimir Mickovic is in datzelfde jaar erbij gekomen, net zoals Mr. Marbles die regie heeft over de klanten support divisie.  

Website: Juicy Marbles

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.