Trends in het kort | Week 8

1-3-2021

  • trends we spotted this week

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. Mosa Meat, de kweekvlees start-up, dat weer groeigeld heeft opgehaald en mooie foto’s van gerechten en het interieur van restaurant Condividere, een concept van Feran Adrià.

McDonald’s heeft recent hun wereldwijde redesign voor de verpakkingsmaterialen laten zien en we hebben een nieuwe delivery app gespot die een revolutie binnen de afhaalverpakkingen van restaurants teweeg wil brengen, JYBE.

Top Tier Foods (TTF) uit Canada gaat Vegan Wagyu vlees op de markt brengen en Nestle is bezig met het ontwikkelen van een plantaardige KitKat, de KitKat V.

Het bedrijf AiFi, gespecialiseerd in frictieloos autonoom winkelen, gaat samenwerken met Wundermart om hun autonome winkels een boost te geven. En een blog op de website van Cashdesk waarin ze enkele essentiële betaalmogelijkheden voor websites bespreken.

En positief nieuws rondom de horeca uit Londen: de gemeenteraad van Westminster heeft ervoor gekozen om het plan van vorig jaar, om delen van de straten om te vormen tot eet- en drinkterrassen, te herhalen.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Opnieuw miljoenen voor Mosa Meat

Voedingstechnologie-bedrijf Mosa Meat haalt wederom groeigeld op, 10 miljoen dollar dit keer. De in Maastricht gevestigde kweekvlees-start-up steekt het geld in opschaling van de productiecapaciteit. De investering is afkomstig van onder andere vis- en veevoerbedrijf Nutreco en Jitse Groen, oprichter en CEO van Just Eat Takeaway (voorheen Thuisbezorgd.nl). De kapitaalinjectie markeert de afronding van een tweede investeringsronde van in totaal 85 miljoen dollar. Mosa Meat is van plan de huidige pilot productiefaciliteit in Maastricht uit te breiden. De start-up wil een productielijn op industriële schaal ontwikkelen, het team uitbreiden en het kweekvlees uiteindelijk bij de consument brengen. Meer op de website van EVMI, link in de titel.

Neem een kijkje in restaurant Condividere | Informele haute cuisine door Ferran Adria 

Soms zie je foto’s die zo inspirerend zijn! Zoal het Bob Noto Parmesan ijsje in dit artikel op de website van Fine Dining Lovers (link in de titel). Wij schreven eerder over het restaurant Condividere een concept van Ferran Adria toen het opende en het staat sindsdien hoog op ons lijstje om te bezoeken. Door het lezen van dit artikeltje helemaal! Ik maak met enige regelmaat het Parmezaan ijs van Ferran Adria zelf hetgeen echt verrukkelijk is, en dan die opmaak van het ijsje! Ziet er top uit en de foto’s van het interieur van Ristorante Condividere zijn ook inspirerend. ^Marjolein

McDonald’s onthult hun wereldwijde redesign voor de verpakkingsmaterialen 

Om de start van het nieuwe decennium in te luiden, heeft McDonald’s recent hun nieuwe verpakkingslijn gepresenteerd. Samen met creatief bureau Pearlfisher, lanceren zij een volledige vernieuwing van hun verpakkingsmaterialen wat de komende jaren wereldwijd zal worden uitgerold. Grafische representaties van iconische gerechten op hun menu zijn de basis voor de expressieve duurzame verpakkingen. Kijk eens naar de negen foto’s op Hypebeast, link in de titel.

JYBE | Een nieuwe app die een revolutie binnen de afhaalverpakkingen van restaurants teweeg wil brengen

Een interessante ontwikkeling; een bezorg app die gasten in staat stelt om hun bezorgservice te rangschikken gebaseerd op het gebruik van duurzame verpakkingen. JYBE is een eerste stap richting een lang termijn oplossing, gelanceerd door vier visionair ondernemers in San Francisco Bay area en Los Angeles in september 2020. Gebruikers van de app worden gevraagd om foto’s te uploaden van de verpakking van hun afhaalmaaltijd, en om dan specifiek aan te geven of er details waren zoals of het materiaal afbreekbaar is, hoeveel plastic erin zit, of er plastic bestek bijzat of dat het bestond uit Styrofoam (piepschuim). Ze kunnen verdere details delen over de milieuvriendelijkheid van de verpakking met andere appgebruikers door recensies achter te laten. JYBE biedt een analyse en een score aan van één tot vier schildpadden. Vier schildpadden staan voor een high-five voor het restaurant dat milieuvriendelijk werkt. Meer op de website van Forbes, link in de titel.

Vegan Wagyu vlees gelanceerd door een Amerikaanse sushi gigant 

Een vegan versie van wagyu vlees, genoemd ‘Waygu’, maakt zijn beperkte debuut in de VS, ze hopen het in 4000 sushi locaties door het land heen te kunnen uitrollen. Vegan ‘Waygu’ is een plantaardige versie van het luxe Japanse vlees wagyu, en dit alternatief gaat zijn debuut maken op locaties in de VS. Top Tier Foods (TTF), een Canadese fabrikant die specialiseert in plantaardige opties voor de sushi industrie, is recentelijk gaan samenwerken met Noord-Amerika’s grootste sushi gigant Advanced Fresh Concepts (AFC) om hun innovatieve vegan wagyu uit te rollen op test locaties van AFC, inclusief supermarktketen ‘Rouses Supermarkets’ in Louisiana. AFC heeft meer dan 4000 sushi locaties in Noord-Amerika en is eigendom van Zensho Holdings, één van Japans grootste foodservicebedrijven. Meer op de website van VegNews, link in de titel.

Nestle is bezig met het ontwikkelen van een plantaardige KitKat | Kitkat V

Een interessante ontwikkeling; Nestle SA gaat hun eerste vegan melk chocolade product toevoegen, en zo breidt ‘s werelds grootste voedsel bedrijf zich verder uit met alternatieven producten die niet zijn gemaakt met dierlijke melk. Het Zwitserse bedrijf gaat hun plantaardige KitKat repen dit jaar op de markt brengen en noemen het KitKat V. Het product zal online te koop zijn, en in bepaalde winkels en in een handjevol supermarkten in het Verenigde Koninkrijk, als een proef rit voor een mogelijke verdere uitrol. Meer op de website van Bloomberg, link in titel.

AiFi gaat samenwerken met Wundermart om hun autonome winkels een boost te geven 

AiFi, een expert in frictieloos autonoom winkelen, gaat samenwerken met Wundermart om twintig autonome winkels uit te rollen in het eerste kwartaal van 2021. Wundermart is bezig om de computer visie technologie van AiFI te implementeren in bestaande winkels in Europa. Hiermee willen ze de winkelervaring verbeteren, het proces rondom het afrekenen te stroomlijnen, inventarisatie management verbeteren en een gedetailleerd klanteninzicht te genereren. In de nabije toekomst, staan meer dan 1000 locaties met deze AiFI technologie in de planning van Wundermart en Wunderware. Wij hebben een artikel geschreven over Wundermart toen ze net begonnen hier in Nederland en nu zijn ze aan het uitbreiden met deze artificial intelligentie en frictieloze technologieën! Meer informatie op de website van petrolplaza, link in de titel.

CashDesk bespreekt enkele essentiële betaalmogelijkheden voor websites

Het aantal cash-betalingen neemt al jaren af en deze betaalmogelijkheid wordt lang niet overal meer geaccepteerd, zeker nu met de pandemie. Vanwege het almaar oplopende aantal online betalingen en omdat iedere klant andere voorkeuren heeft wat betreft betaalmogelijkheden is het belangrijk om gasten en klanten een aantal verschillende betaalmogelijkheden te bieden. Aan elk systeem kleven echter voor- en nadelen. In dit artikel van CashDesk bespreken zij verschillende betaalmogelijkheden en geven hierover advies.

The West End wordt deze zomer omgetoverd tot één groot buitenrestaurant

Londen omarmt deze zomer opnieuw de ‘kracht van de voetganger’, de gemeenteraad van Westminster heeft ervoor gekozen om het plan van vorig jaar, om delen van de straten om te vormen tot eet- en drinkterrassen, te herhalen. Vorig jaar werden zo’n 60 straten omgetoverd tot modieus Europees-achtige eetzalen, waardoor de bars en restaurants op veilige afstand toch meer gasten konden ontvangen. Het plan staat klaar om dit jaar terug te keren op 12 april: de dag dat Stap 2 van de Britse roadmap voor lockdown-versoepelingen in gaat.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.